Schilderwerken tegen scherpe prijzen

Vergelijk schilders uit uw regio en bespaar!

Offertes aanvragen

VOSEC – SCHILDERWERKEN

Schilderwerken Pittem

Last van verouderd schilderwerk bij uw woning in Pittem? Dit geeft uw woning een slordige uitstraling. Bij verouderd buitenschilderwerk zorgt dit ook nog eens voor een verhoogd risico op houtrot. Laat het schilderwerk daarom goed bijwerken door een ervaren schilder uit Pittem.

Op deze pagina leest u meer over de verschillende schilderwerken die schilders uit Pittem uitvoeren. U vindt hier meer informatie over onder andere het verven van de gevel, het lakken van deuren en het schilderwerk aan het plafond. U krijgt een indicatie van de kostprijs en u leest hoe u op uw schilderwerken kunt besparen. Vraag via het offerteformulier vandaag nog gratis offertes aan om de prijzen van meerdere schilders te vergelijken!

schilderwerken Pittem

Onze voordelen op een rij

  • Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes van maximaal 6 schilderbedrijven uit Pittem.
  • U krijgt inzicht in de prijzen en kiest zelf de schilder met het beste aanbod.
  • Bespaar op deze manier tot wel 40% op uw schilderwerken!

Veelvoorkomende schilderwerken

U kunt een schilder uit Pittem inhuren voor veel verschillende schilderwerken: van uw gevel tot aan de trap, alles wat geschilderd moet worden kan een schildersbedrijf voor u doen. Er zijn een aantal schilderwerken die in Pittem vaak voorkomen. Het sauzen van de binnenmuren bijvoorbeeld. Door dit uit te besteden aan een vakman bent u verzekerd van het mooiste resultaat met de langste levensduur. Daarnaast geven mensen vaak lastige schilderwerken uit handen, denk bijvoorbeeld aan het schilderen van het plafond of het lakken van de trap. Wat buitenschilderwerk betreft wordt vaak het schilderwerk van ramen en deuren uitbesteed. Zo weet u zeker dat uw hout goed beschermd is tegen de verschillende weersinvloeden.

Navigeer direct op deze pagina naar:

Prijzen | Plafond schilderen | Trap verven | Ramen schilderen | Deuren schilderen | Bespaartips

Prijzen schilderwerken Pittem

Nieuwsgierig naar de prijzen van het schilderwerk? U vindt een indicatie van de prijzen in de onderstaande tabel: hoe complexer het schilderwerk, des te hoger de kosten. Voor het sauzen van muren ligt de prijs per m² gemiddeld tussen de €15,- en €20,- en voor het verven van de trap betaalt u een gemiddelde prijs van €15,- tot €20,- per traptrede.

Uiteraard zijn de prijzen van de schilderwerken verschillend per situatie. Wilt u zeker weten wat het schilderwerk gaat kosten, vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van schilderbedrijven uit de regio Pittem.

Prijs binnenschilderwerken

Soort binnenschilderwerk Gemiddelde prijs Bestaande uit:
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen
Trap €15,- tot €20,- per traptrede 2x grondverf en één afwerklaag
Muur €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis vrijblijvende offertes aan.

Prijs buitenschilderwerk

Soort buitenschilderwerk Gemiddelde prijs Bestaande uit:
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- tot € 50,- per uur Uurtarief

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis vrijblijvende offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs voor het schilderwerk is afhankelijk van een aantal belangrijke factoren. Zo speelt uiteraard het soort schilderwerk een rol. Binnenschilderwerken zijn bijvoorbeeld voordeliger dan buitenschilderwerken, omdat dit minder complex is. Daarnaast is de verf voor buitenschilderwerk duurder dan de verf voor het binnenschilderwerk, omdat hier meer eisen aan gesteld worden.
Maar wist u dat ook het seizoen een belangrijke invloed op de prijs heeft?

Omdat schilderbedrijven in het winterseizoen doorgaans minder klussen krijgen, rekenen zij ’s winters lagere prijzen dan in het voorjaar. Door een zogeheten winterschilder in te huren bespaart u dus een flink bedrag op de totaalprijs.

Benieuwd naar de exacte kosten van schilderwerken?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders in Pittem!

Gratis offertes aanvragen

Wanneer en hoe vaak is schilderwerk nodig?

Buitenschilderwerk heeft een erg belangrijk beschermende functie. Dit beschermt het hout namelijk tegen neerslag, waardoor beschadigingen als houtrot voorkomen worden. Daarom is het bij schilderwerk buiten extra belangrijk dit op tijd bij te werken. Gemiddeld is het vernieuwen van het schilderwerk eens elke zeven jaar nodig, maar bij beschadigingen is het verstandig om dit al eerder te doen. Bijvoorbeeld als de verflaag begint af te bladderen of loslaat.

Hoe vaak binnenschilderwerken herhaald moeten worden, is afhankelijk van een aantal factoren. Zo zal het schilderwerk in de badkamer vaker vernieuwd moeten worden dan schilderwerk in de slaapkamer. Rookt u in huis of heeft u kleine kinderen? Dan is de kans groot dat het binnenschilderwerk er na een aantal jaar minder goed uitziet. De grootste reden om binnenschilderwerken uit te voeren, is om de ruimte een nieuw uitstraling te geven.

plafond schilderen Pittem

Plafond schilderen of spuiten?

Er zijn twee manieren waarop u het plafond kunt laten schilderen. U kunt het plafond namelijk traditioneel laten schilderen met een verfroller of laten spuiten. Bij traditioneel schilderwerk maken de vakmannen uit Pittem vaak gebruik van steigers zodat het plafond gemakkelijk te bereiken is. Voor het traditionele verven liggen de kosten gemiddeld iets hoger dan voor het spuiten van het plafond. Dit komt omdat de schilder uit Pittem langer bezig is.

Laat u het plafond spuiten, dan weet u zeker dat het plafond in korte tijd een fris nieuw uiterlijk heeft gekregen. Met spuiten behandelt de schilder uit Pittem in een relatief korte tijd een heel groot oppervlak, waardoor dit een stuk goedkoper is. Kiest u voor spuiten? Dan is het wel belangrijk dat u of de vakman de ruimte goed afplakt, zodat de nevel niet op uw meubilair of vloer terecht komt.

Schilder aan het werk: muren spuiten

Bekijk de vakman in actie.

Trap schilderen

Het schilderwerk van de trap is één van de klussen die bij veel mensen blijft liggen. Dit is namelijk een arbeidsintensieve klus die veel tijd kost. Het is gelukkig altijd een optie om de trap door een schilder uit Pittem te laten schilderen. De eerste stap die de vakman uit Pittem uitvoert is het schuren van de trap. Dit is erg belangrijk, omdat de verf anders niet goed hecht. Dit zorgt niet alleen voor een slordige uitstraling, maar het kan op de trap ook nog eens erg gevaarlijk zijn. De kans op uitglijden is dan namelijk groter. Na het schuren zet het bedrijf uit Pittem de trap eerst uitgebreid in de grondverf, gevolgd door een afwerklaag. Hij verft de treden om en om, zodat u de droge treden gewoon kunt gebruiken om naar boven of beneden te lopen. Wilt u toch liever zelf aan de slag? Dan vindt u hier een handig stappenplan.

Schilderen van binnenmuren

Wilt u uw woonkamer een compleet nieuwe uitstraling geven? Of is uw slaapkamer toe aan een nieuwe kleur? Hoewel het schilderwerk van een binnenmuur door veel mensen wordt beschouwd als doe-het-zelf-klus, bent u alleen verzekerd van de beste kwaliteit als u deze binnenschilderwerken uitbesteed aan een bedrijf uit Pittem. Help de schilders met het voorbereiden van de ruimte, door al het meubilair bij de muren vandaan te schuiven en de vloer af te dekken. Plak ook alle randen van het plafond en de plinten goed af, zodat de schilder uit Pittem direct met de schilderwerken aan de slag kan.

Binnenschilderwerken in Pittem?

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar op de totaalprijs.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Ramen binnen en buiten laten schilderen

Het is enorm belangrijk om het schilderwerk van de ramen goed bij te houden. Zonder de verflaag wordt het hout van de ramen namelijk blootgesteld aan neerslag. Het gevolg hiervan is dat het hout flink beschadigd raakt. Laat de ramen daarom altijd lakken door een ervaren schilder. Alleen dan weet u zeker dat uw hout optimaal beschermd is tegen de verschillende weersomstandigheden. Het lakken van de ramen bestaat uit een aantal stappen. Allereerst schuurt de vakman het oppervlak, herstelt hij eventuele schade als houtrot en daarna brengt hij één of twee lagen grondverf aan. Daarna volgt pas de afwerking laag.

deuren schilderen Pittem

Binnendeur en buitendeur laten schilderen

Net als de ramen, is het ook belangrijk om de deuren te laten schilderen. Bij het lakken van een binnen of buitendeur haalt de vakman de deur eerst uit het kozijn. Ook hierbij is het voorbereiden van de schilderwerken een enorm belangrijke stap. Als de vakman de deuren niet goed zou schuren, dan hecht de verf niet goed aan het oppervlak. Dit geeft een slordig resultaat en zorgt ervoor dat u de deuren al snel weer opnieuw moet laten lakken. Voor de deuren die buiten geplaatst worden dient de verflaag namelijk ook als beschermlaag. Mocht uw deur aangetast worden door vocht dan daalt de isolatiewaarde in huis en dit wilt u natuurlijk voorkomen.

Gevel schilderen Pittem

Wie zijn of haar woning in Pittem een compleet nieuw uiterlijk wil geven, kan er ook voor kiezen om de gevel te schilderen! Het verven van de gevel is niet iets dat u gemakkelijk zelf uit kunt voeren. Niet elke verfsoort is namelijk geschikt voor de buitenmuur. U heeft de keuze uit onder andere kalkpleister of een dampopen verfsoort. Deze laatste muurverf is een erg geschikte optie voor de buitenmuur. Dat komt omdat het voorkomt dat vocht naar binnen dringt, maar tegelijkertijd kan vocht uit de buitenmuur wel naar buiten ontsnappen. Hierdoor worden vochtproblemen aan de buitenmuur voorkomen. Met het verven van de gevel krijgt de buitenmuur een compleet fris en nieuw uiterlijk, wat de waarde van uw woning ook doet stijgen.

gevel schilderen Pittem

Tuinhuis, schutting of dakkapel

Andere schilderwerken buitenshuis die u aan een schildersbedrijf uit Pittem kunt overlaten, zijn het verven van uw tuinhuis, schutting en zelfs dakkapel. Het beitsen van uw schutting verlengt de levensduur. Bovendien kan u de schutting hiermee een compleet nieuw uiterlijk geven, dat past bij de sfeer van uw tuin. Hetzelfde geldt voor het tuinhuis. Houdt u juist van de uitstraling van het blanke hout? Kies dan voor een kleurloze beits. Zo beschermt u het hout wel tegen neerslag, maar blijft het originele hout zichtbaar.

Een bedrijf is ook in te zetten voor schilderwerken op hoogte, zoals het verven van de dakkapel. Het bedrijf beschikt over de juiste materialen, waarmee deze schilderwerken veilig worden uitgevoerd. Bij dakkapellen is het onder andere belangrijk om het schilderwerk van de zijwangen en boeiboorden eens in de zeven jaar bij te werken.

Ervaren schilders voor uw buitenschilderwerken!

Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan van schilders uit regio Pittem en bespaar.

Vrijblijvende offertes aanvragen

Verlaagd btw-tarief?

Is uw woning in Pittem ouder dan 10 jaar? Goed nieuws: in dat geval profiteert u bij schilderwerken van een verlaagd btw-tarief! Op alle buiten- en binnenschilderwerken betaalt u een verlaagd btw-tarief van 6%. Dit btw-tarief geldt voor zowel de arbeids- als de materiaalkosten. Als u zelf de materialen in de bouwmarkt aanschaft, dan betaalt u wel het standaard btw-tarief van 21%. Het loont dus om een professioneel schildersbedrijf uit Pittem in te schakelen voor uw schilderwerken! Het is wel belangrijk dat de woning voornamelijk wordt gebruikt als privéwoning. Doorgaans mag u maximaal 30% van de woning gebruiken voor het uitoefenen van uw beroep, als u gebruik wilt maken van het verlaagd btw-tarief. Meer over de voorwaarden leest u op belgium.be.

3 Bespaartips!

Er zijn verschillende manieren waarop u op uw schilderwerken kunt besparen. Hieronder staan een drietal tips voor u opgesteld: verzorg bijvoorbeeld zelf de voorbereiding, kies een goedkope aannemer en schakel eventueel een winterschilder in:

  • Tip 1: ga de ruimte zelf voorbereiden. Denk aan het schoonmaken van het oppervlak en het afplakken van plinten. Dit bespaart de vakman een hoop werkzaamheden waardoor u bespaart op de arbeidskosten.
  • Tip 2: schakel, indien mogelijk, een winterschilder in. De prijs per uur van een winterschilder zijn namelijk een stuk aantrekkelijker dan de kosten van schilders in het voorjaar!
  • Tip 3: vergelijk offertes van meerdere schilders uit uw regio! Kies het bedrijf met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de schilderwerken.

Zelf doen of uitbesteden?

Het schilderwerk van de muren of deuren lijkt misschien eenvoudig, maar blijkt in de praktijk toch lastiger dan vooraf gedacht. Zo nemen veel mensen niet voldoende tijd voor de voorbereiding. Toch is dit erg belangrijk voor een strak resultaat. Bespaar uzelf de frustraties van een verf die niet goed pakt of strepen op de muur, door direct een schildersbedrijf in te huren. Zo houdt u zelf tijd over om te besteden aan leukere activiteiten en zijn de schilderwerken in korte tijd afgerond!

Voordelen uitbesteden schilderwerken

  • U bent verzekerd van het beste resultaat.
  • U houdt zelf tijd over voor leukere activiteiten.
  • U profiteert van een verlaagd btw-tarief van 6%
  • De schilderwerken zijn in korte tijd afgerond.

Bij u in de provincie:

Brugge | Kortrijk | Oostende | Roeselare | Waregem | Ieper | Menen | Knokke-Heist | Wevelgem | Harelbeke

Schilder Pittem inschakelen?

Wilt u ook tot 40% besparen op uw schilderwerken? Dit kan heel gemakkelijk met het vergelijken van offertes! Via het offerteformulier op deze website vraagt u met één muisklik gemakkelijk tot wel 6 prijsopgaven aan bij schilders uit de regio Pittem. Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo flink op de kosten. Wilt u binnenkort uw gevel laten verven? Of zijn uw ramen en deuren aan een nieuwe schilderbeurt toe? Schakel voor deze en andere schilderwerken een schildersbedrijf uit Pittem in. Het vergelijken van prijsopgaven is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus helemaal nergens aan vast! Wij zijn u tevens graag van dienst bij vochtbestrijding.

schilder prijzen
Gratis offertes aanvragen

Het duurt maar 1 minuutje.