Vochtbestrijding West-Vlaanderen

Welke vochtproblemen wilt u verhelpen?

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is grondwater wat in de onderste laag stenen trekt.

Meer informatie

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat via de buitenmuur binnendringt.

Meer informatie

Condensatievocht

Condensatievocht ontstaat wanneer vochtige lucht afkoelt tegen een koud oppervlak.

Meer informatie

Vocht in huis effectief bestrijden

Bij vocht in huis is het belangrijk om zo snel mogelijk te kiezen voor vochtbestrijding in West-Vlaanderen. Vocht zorgt namelijk voor vervelende problemen, zoals vochtplekken, schimmelplekken en gezondheidsproblemen. Met een vochtbestrijding specialist bent u binnen no-time van het probleem verlost. Hoe vindt u snel een betaalbare expert?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

U ontvangt snel een aantal gratis offertes van specialisten bij u uit de buurt. Door deze op prijs en aanbod te vergelijken, ziet u snel welke vakman de beste deal biedt. Zo bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs van vochtbestrijding!

Op deze pagina leest u alles over de verschillende soorten vochtproblemen, zoals doorslaand of opstijgend vocht, en welke manieren er zijn om vocht te bestrijden. Ook vindt u handige bespaartips!

vochtbestrijding West-Vlaanderen

Om welke vochtproblemen in West-Vlaanderen gaat het?

Er zijn verschillende vochtproblemen in West-Vlaanderen:

 • Opstijgend vocht is grondvocht dat door de muren van uw woning omhoog komt. U herkent dit aan natte plekken onderaan muren in uw woning.
 • Doorslaand vocht wordt veroorzaakt door een verouderde gevel. Regenwater kan zo door de gevel heen uw woning binnenkomen. U herkent dit probleem aan vochtplekken aan de binnenkant van buitenmuren.
 • Condensatievocht kan zorgen voor lelijke vochtplekken op de muur van vochtige ruimtes, zoals de badkamer of de keuken. Waar vaak heet water gebruikt wordt, ontstaat condens. De condens slaat vervolgens neer op muren en plafonds.
 • Kelders zijn vaak vochtige ruimtes, maar soms zijn de muren en de vloer altijd nat. Dan is het verstandig om een vochtexpert in te schakelen.
 • Ook kunt u vochtproblemen krijgen door een lek in bijvoorbeeld het dak of de schoorsteen. Dan ziet u vooral bij regenbuien dat er binnen natte plekken ontstaan.

Last van vocht in huis in West-Vlaanderen?

Vergelijk offertes en vind snel een betaalbare vochtspecialist!

Gratis offertes ontvangen

Vocht in huis: oorzaken en oplossingen

Vochtprobleem Mogelijke oorzaak Vochtbestrijding door…
Muren vochtig langs onder? Opstijgend vocht Injecteren of onderkappen
Vochtplekken op de muur? Doorslaand vocht Impregneren
Vochtplekken op de muren? Bouwvocht Bouwdroger of ventileren
Beslagen ramen? Condensatievocht Ventileren
Vocht in nieuwbouwwoning Bouwvocht Ventileren en lucht ontvochtigen in huis
Vocht in de kelder? Opstijgend vocht of
Doorslaand vocht
Kelderdichting door: kelderbekuiping of kelderdrainage aan te brengen
Vocht door lek Slechts geplaatst daklood, koudebrug, kapotte leiding, etc Oplossen door constructief in te grijpen of de buis te repareren
Regendoorslag schoorsteen Poreuze voegen, bakstenen of kieren tussen het bouwmateriaal Schoorsteenrenovatie en/of impregneren
Vochtige kruipruimte Opstijgend vocht Isolatie aanbrengen in de kruipruimte

Wat zijn veelvoorkomende locaties van vochtproblemen?

 • Muren: vochtproblemen uiten zich meestal in natte plekken op muren. Afhankelijk van waar een natte plek zich bevindt, weet u vaak al wat het probleem is. Aan de onderkant gaat het vooral om optrekkend grondvocht terwijl de natte plekken bij doorslaand vocht overal op de muur ontstaan.
 • Badkamer: De badkamer is een natte ruimte. Bij onvoldoende ventilatie kan de condens die ontstaat bij bijvoorbeeld douchen niet wegkomen en dan slaat het neer op de muren en het plafond.
 • Keuken: in de keuken wordt vaak warm water gebruikt bij bijvoorbeeld de afwas. Hierdoor ontstaat condens, dat vervolgens neerslaat op de muren. Bij een slechte ventilatie ontstaan vochtplekken.
 • Schoorsteen: de schoorsteen staat altijd in weer en wind en heeft daardoor veel te verduren. Vochtproblemen ontstaan vaak in de voegen of in kieren tussen de verschillende onderdelen.
 • Dak: een lek in het dak of een van de onderdelen ervan veroorzaakt vaak vervelende vochtproblemen. De oorzaak is meestal een verouderd dak of beschadigde dakbedekking.
 • Kelder: kelders staan onder voortdurende druk van grondwater. Daardoor zijn kelders vaak vochtige ruimtes. Muren kunnen poreus worden. Ook kunnen er scheuren in de wanden of de vloer ontstaan, waardoor vocht naar binnen komt.

vochtproblemen in huis

Wat kost vochtbestrijding?

De kosten van vochtbestrijding in West-Vlaanderen zijn afhankelijk van de vochtproblemen en de bijbehorende oplossing. Muren injecteren laat u bijvoorbeeld doen vanaf €100,- per lopende meter, en hiermee lost u opstijgend vocht definitief op. Is het nodig om de gevel te impregneren? Dat heeft een gemiddelde prijs van €8,- tot €12,- per m²: dit bestrijdt vochtdoorslag.

Vochtbestrijding van de kelder kost gemiddeld tussen de €4.000 en €10.000,-. Muren onderkappen om opstijgend grondwater tegen te gaan heeft een gemiddelde prijs van €100,- tot €150,- per lopende meter.

In de volgende prijstabel vindt u meer richtprijzen van vochtproblemen oplossen. Wilt u liever exacte prijzen weten? Vergelijk gratis offertes, zonder verplichtingen!

Vochtbestrijding prijzen 2021

Methode van vochtbestrijding Geschikt voor bestrijding van o.a. Gemiddelde prijs*
Impregneren Doorslaand vocht €8,- tot €12,- per m²
Onderkappen Opstijgend vocht €100,- tot €150,- per lopende meter
Injecteren Opstijgend vocht Vanaf €100,- per lopende meter
Kelderdichting Vochtige kelder €4.000 tot €10.000,-
Ventilatie Condensvocht €40,- tot €1.500,-
Isolatie aanbrengen (kruipruimte) Vochtige kruipruimte €20,- tot €30,- per m²
Bouwdroger Bouwvocht Prijs op aanvraag

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtspecialisten uit West-Vlaanderen.

prijzen vochtbestrijding West-Vlaanderen

Wat beïnvloedt de prijs van vochtbestrijding?

De prijs van vochtbestrijding is afhankelijk van verschillende factoren:

 • De vochtbestrijdingsmethode: afhankelijk van uw probleem gebruikt de vochtspecialist speciale technieken om uw huis weer vochtvrij te maken. Iedere techniek heeft een eigen prijs.
 • Schimmel verwijderen: bij vocht ontstaat na verloop van tijd ook schimmel. Als de expert ook schimmel moet verwijderen, rekent hij daarvoor een meerprijs.
 • Herstelwerkzaamheden: vochtproblemen in West-Vlaanderen tasten ook uw woning aan, waardoor bijvoorbeeld behang loslaat. Dan is het nodig om dit te laten herstellen door een specialist.
 • Extra opties: u kunt bijvoorbeeld een specialist inschakelen om direct alles netjes af te werken, door bijvoorbeeld tegels in de badkamer te plaatsen die beter bestand zijn tegen condensatievocht.

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht in West-Vlaanderen wordt veroorzaakt door grondwater dat door de muren van uw woning omhoog kruipt. In principe zijn deze muren waterdicht, maar soms is dat niet het geval. Er is dan geen waterwerende laag in de muur of deze is beschadigd.

U herkent opstijgend vocht dan ook door vochtplekken onderop muren, aan de binnen- of buitenkant van uw woning. Vaak laat behang los op deze plekken en het is ook mogelijk dat verf afbladdert. Na verloop van tijd kan het vocht zich verder in de muren verspreiden, waardoor ook schimmelplekken kunnen ontstaan.

Optrekkend vocht is een van de meest voorkomende vochtproblemen.

Expert gezocht voor opstijgend vocht in West-Vlaanderen?

Laat u verrassen door de prijzen van vochtexperts!

Gratis offertes ontvangen

Opstijgend vocht behandelen: wat zijn de opties?

Wat is de oplossing tegen opstijgend vocht? Opstijgend vocht behandelen gebeurt altijd door de muren weer waterdicht te maken. Dan kan door muren te injecteren tegen vocht of te onderkappen.

Bij de eerste methode spuit de specialist een vochtwerend middel in de muur, zodat er een vochtwerende laag ontstaat. Zo trekt vocht in uw muur niet langer omhoog.

Bij onderkappen brengt de vakman een vochtwerend laag aan tussen de bakstenen van de buitenmuren. Deze laag voorkomt dat water omhoog kruipt, waardoor de vochtige muren geleidelijk opdrogen. Dit is een arbeidsintensieve vochtoplossing, maar ook een permanente. Voor injecteren starten de prijzen rond de €100,- per lopende meter. Onderkappen kost u gemiddeld €100,- tot €150,- per strekkende meter.

Muren injecteren: hoe werkt het?

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is regenwater en vocht van buiten dat door de gevel naar binnen dringt. In principe beschermt de gevel uw woning tegen regen, wind en andere weersomstandigheden. Bij oudere gevels is het mogelijk dat deze beschermfunctie niet meer goed werkt.

De gevelbekleding is dan bijvoorbeeld poreus geworden, of de voegen zijn versleten. Niet alleen zorgt doorslaand vocht voor lelijke vocht- en schimmelplekken in uw woning. Ook kan er in de winter vorstschade ontstaan in de gevel, wanneer het vocht bevriest.

U herkent doorslaand vocht aan vochtplekken in uw woning op buitenmuren, maar ook aan natte plekken op de gevel. Het is belangrijk zo snel mogelijk een expert in te schakelen om de muur waterdicht te maken. Hulp nodig? Vraag gratis offertes aan!

Hoe doorslaand vocht bestrijden?

Er zijn verschillende methodes voor de vochtbestrijding van doorslaand vocht. De meest toegepaste oplossing is de muren te impregneren. Dan spuit de vochtspecialist een impregnatiemiddel op de buitengevel van uw woning. Wanneer dit middel opdroogt, vormt het een vochtwerende laag en verdwijnt het vocht in de muur.

Daarnaast is het ook mogelijk om uw gevel te laten verven met een vochtwerende verf. Dit wordt voornamelijk bij gepleisterde gevels toegepast, maar ook bij bakstenen gevels is het mogelijk.

Wanneer uw gevelbekleding niet alleen poreus is, maar ook beschadigd en te veel verouderd, wordt u vaak aangeraden deze te vernieuwen. U geeft uw woning dan ook een nieuwe look. Er is een ruime keuze uit verschillende soorten bekleding en materialen, zodat u altijd de gevel van uw wens krijgt. Laat u de muur impregneren? Dit kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m².

Het resultaat van muren impregneren

Bespaar op de kosten van vochtbestrijding in West-Vlaanderen!

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste prijs.

Gratis offertes vergelijken

Condensatievocht

In ruimtes waarin veel water wordt gebruikt, ontstaat ook veel vocht. Vooral bij warm water gebruiken ontstaat condens. Bij onvoldoende ventilatie stijgt het vocht in uw huis in West-Vlaanderen en slaat de condens neer op koude oppervlakken. U herkent het probleem vaak aan condens op de ramen, maar het vocht kan ook op muren neerslaan.

Dan krijgt u vocht- en schimmelplekken op de muren of het plafond. Daarnaast is mogelijk dat er vochtdoorslag ontstaat. Dan zijn de vochtplekken zo groot dat ze door de muur heen gaan en in een aanliggende ruimte te zien zijn. Schakel zo snel mogelijk een specialist in om verdere schade te voorkomen. Condensatievocht bestrijden? Vraag snel gratis offertes aan en vind een vochtspecialist in uw regio!

luchtvochtigheid in huis

Hoe behandelen?

De vochtwering van condensatievocht kan eigenlijk maar op één manier: een goede ventilatie. Het condensvocht moet worden afgevoerd. Goed ventileren is op verschillende manieren mogelijk.

Zet bijvoorbeeld altijd een raam open in de badkamer en in de keuken. Als het raam niet altijd geopend kan zijn, is het verstandig om ventilatieroosters te laten plaatsen.

Werkt dit niet voldoende?

Dan is het verstandig om te kijken naar de mogelijkheden van een ventilatiesysteem. Daarmee zorgt u voor een constante ventilatie, zodat condensvocht altijd snel uit uw woning verdwijnt. De kosten beginnen rond de €40,- en kunnen, afhankelijk van de gekozen methode, oplopen tot ongeveer €1.500,-.

Vochtige kelder

Omdat kelders ondergronds liggen, staan de muren en de keldervloer onder constante druk van grondwater. Kelders zijn daardoor vaak de meest vochtige plek van een woning. Dit vocht in combinatie met de donkere ruimte maakt dat schimmels er snel kunnen groeien. Schimmel in huis is natuurlijk niet prettig, want dan kan de vochtige kelder niet meer goed als opslagruimte gebruikt worden.

Vocht in een kelder ziet u vaak op de muren. Zit er een scheur in een kelderwand? Dan is de kans groot dat het vocht daarvandaan komt. Daarnaast kan het vochtprobleem zich bevinden in de keldervloer. Dan voelt deze vochtig aan of er ontstaan zelfs plasjes water op de grond.

kelderdichting West-Vlaanderen

Kelderdichting

De vochtbestrijding van een kelder bestaat uit een kelderdichting in West-Vlaanderen. Zo wordt voorkomen dat vocht weer binnendringt. Dit is op verschillende manieren mogelijk.

Een kelder waterdicht maken gebeurt meestal door kelderbekuiping. Daarbij worden de muren en de vloer behandeld met een waterdichte cementlaag. Niet alleen is de kelder dan weer waterdicht, hij ziet er ook weer als nieuw uit.

Daarnaast is kelderdrainage een optie. Dan wordt het water van muren of van de grond naar een afvoerputje geleid. Hiermee voorkomt u dus niet dat de kelder vochtig is, maar wel zorgt u ervoor dat het vocht geen overlast vormt. De kosten voor een kelderdichting liggen gemiddeld tussen de €4.000,- tot €10.000,-.

Specialist nodig voor een kelderdichting in West-Vlaanderen?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Vochtbestrijding West-Vlaanderen: premie mogelijk?

Vochtproblemen en vochtbestrijding komen nooit op een gelegen moment. U wilt de prijs natuurlijk zo laag mogelijk houden. Is er een premie voor vochtbestrijding in West-Vlaanderen? Wanneer het totale factuurbedrag minimaal €2.500,- bedraagt (exclusief btw) kunt u in aanmerking komen voor de renovatiepremie. Dan krijgt u 20% of 30% van het totale factuurbedrag terug. Meer over deze premie leest u op vlaanderen.be.

Naast deze landelijke premie is het mogelijk dat uw gemeente of stad een plaatselijke premie aanbiedt. Natuurlijk verschillen de voorwaarden en de hoogte van deze premies per locatie. Op premiezoeker.be controleert u snel en gemakkelijk welke premies u kunt aanvragen.

Het is belangrijk dat u zo snel mogelijk een vochtexpert inschakelt wanneer u vochtproblemen constateert. Alleen met een snelle vochtbestrijding voorkomt u verdere schade aan uw woning en uw gezondheid.

Bespaartips

Met de volgende bespaartips houdt u de kosten van vochtbestrijding zo laag mogelijk.

 • Wanneer u last heeft van vochtproblemen, is de kans groot dat uw buren dat ook hebben. Door samen een specialist in te schakelen, profiteert u vaak van kwantumkorting.
 • Omdat vochtspecialisten voorrijkosten rekenen, schakelt u best een vakman uit de buurt in. Dan houdt u deze kosten zo laag mogelijk, of ze komen zelfs helemaal te vervallen.
 • Door zelf kleine klussen te doen, bespaart u op de kosten van een specialist. Daarbij kunt u denken aan het vrij maken van muren of het afdekken van meubels.
 • Wist u dat elke vochtbestrijder zijn of haar eigen tarief bepaald? Door meerdere bedrijven met elkaar te vergelijken kiest u gemakkelijk voor de vakman met het beste aanbod. Uw besparing loopt op tot wel 40% op de totaalprijs!

Vochtspecialist uit West-Vlaanderen gezocht?

Vergelijk offertes en kies de vakman met de beste deal!

Gratis offertes ontvangen

Voordelen inschakelen vochtspecialist

Heeft u last van vocht en schimmel in huis? Vaak denkt men dit probleem zelf te kunnen oplossen. In de eerste instantie lijkt dat meestal ook te werken, maar vaak komen de problemen van verloop van tijd weer terug. Met een vochtexpert gebeurt dat niet. Die zorgt voor een juiste vochtdiagnose en een vakkundige vochtbestrijding in muren, gevels en daken.

De grootste voordelen van een vochtspecialist op een rij:

 • U hoeft zelf geen speciale materialen aan te schaffen.
 • De vochtbestrijding door een specialist is een definitieve oplossing voor vochtproblemen.
 • Een specialist werkt snel.
 • U bent altijd verzekerd van het beste resultaat.

Recente opdrachten in West-Vlaanderen
Vochtproblemen aanpakken in Brugge
Opstijgend vocht verhelpen in Kortrijk
Condensatievocht bestrijden in Oostende
Doorslaand vocht verhelpen in Roeselare
Vocht bestrijden in Waregem
Vochtige muren aanpakken in Ieper
Vochtbestrijding toepassen in Menen
Condensatievocht verminderen in Knokke-Heist
Muren injecteren in Wevelgem
Kelderdrainage toepassen in Harelbeke

Vochtspecialist West-Vlaanderen

Besparen op vochtbestrijding? Gratis offertes vergelijken!

Heeft u last van vochtproblemen? Dan schakelt u best zo snel mogelijk een vakkundige expert in voor vochtbestrijding in West-Vlaanderen. Deze zorgt voor een snelle en definitieve vochtbestrijding. Zoek niet langer naar een firma voor het oplossen van vochtproblemen.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Door offertes te vergelijken krijgt u altijd de beste deal. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt! Wij zijn u tevens graag van dienst bij schilderwerken.


Gratis vochtbestrijding offertes vergelijken