Prijzen schilderwerk

Gemiddeld moet schilderwerk aan uw woning om de 4 of 5 jaar worden uitgevoerd. Wilt u weten wat de gemiddelde prijzen van schilderwerken zijn? Lees dan snel verder! Want met een regelmatige schilderbeurt ziet uw huis er niet alleen mooier uit, maar u voorkomt ook achterstallig onderhoud met bijbehorende problemen. In dit artikel geven we u inzicht in de prijzen die een schildersbedrijf voor schilderwerken berekend. We belichten zowel binnen als buiten schilderklussen. Hoe is de offerte van een schildersbedrijf opgebouwd? Met welke overige kosten en prijzen moet u verder rekening houden? En hoe zit het met de BTW? Ook geven we u een aantal praktische tips om eenvoudig op een schilderklus te besparen.

Prijzen per type schilderwerk

De prijzen voor schilderwerken binnen in uw woning of bedrijfspand liggen gemiddeld tussen de €35,- tot €40,- per uur, inclusief BTW. Dit bedrag is inclusief de verf en het door het schildersbedrijf gebruikte materiaal. Wilt u alleen bepaalde onderdelen in uw woning laten verven, dan rekenen schilders vaak een prijs per m² of per onderdeel. Het opnieuw verven van een plafond met twee lagen latexverf kost u bijvoorbeeld gemiddeld €12,- tot €20,- per m².

Omdat verf voor buiten duurder is, rekenen schilders voor buitenschilderwerken over het algemeen een iets hoger bedrag. €40,- tot €50,- per uur is dan een gebruikelijke prijs. Ook buiten is het bij de meeste schilders mogelijk om per m² of per onderdeel af te rekenen. Het schilderen van een buitendeur kost u bijvoorbeeld tussen de €70,- tot €110,-.

Prijstabel: prijzen van de schilderwerken

Type schilderwerk Gemiddelde prijzen* Bestaande uit:
Binnenschilderwerk €35,- tot €40,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Plafond €12,- tot €20,- per m² Latexverf, twee lagen sauzen
Trap €15,- tot €20,- per traptrede 2 keer grondverf en een eindlaag
Muur (binnenmuur) €15,- tot €20,- per m² Afhankelijk van type verf en aanbreng
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Buitenschilderwerk €40,- tot €45,- per uur Inclusief verf, materiaal en btw
Raam €15,- tot €25,- per raam Drie dikteranden tot 100mm breed
Gevel €20,- tot €40,- per m² Eén laag primer, twee lagen afwerking
Deur €70,- tot €110,- per deur Voorlakken en aflakken
Tuinhuis, schutting of dakkapel schilderen €40,- tot € 50,- per uur Uurtarief

* Let op: dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen zijn afhankelijk van diverse factoren, denk aan de materiaalkosten, de bereikbaarheid van het schilderwerk en het uurloon van de schilder. Benieuwd naar de exacte prijzen? Vraag vrijblijvende offertes aan!

schilderwerk kosten

Wat kost een schilder?

De prijs voor het inhuren van een schilder is van twee factoren afhankelijk: de schilderklus zich buiten of binnen? En gaat het om één of enkele onderdelen van uw woning of om grote oppervlakken zoals een gevel, plafond of muur. Bij grote oppervlakken rekent bijna elk schildersbedrijf een uurtarief. Voor buitenschilderwerken wordt een uurtarief gehanteerd tussen €40,- tot €45,-. Omdat een tuinhuis, schutting of dakkapel soms lastig bereikbaar is, rekenen schilders hiervoor vaak een hoger uurtarief. Maximaal zal dat zo’n €50,- per uur zijn.

Bij binnenschilderwerken ligt het uurtarief lager (€35,- tot €40,- per uur), omdat verf voor binnen goedkoper is. Onderdelen van een huis zoals één raam, binnendeur of trap worden meestal per onderdeel aan u gefactureerd.

Gratis offertes

Benieuwd naar de exacte prijzen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend meerdere offertes!
Gratis offertes

Verfkosten

De verfkosten die een schilder maakt, en in zijn totaalprijs voor u heeft opgenomen, zijn afhankelijk van de gebruikte verfsoort. Voor het sauzen van binnenmuren en plafonds wordt over het algemeen latexverf gebruikt. Zijn er op een muur of plafond vocht- of roetvlekken zichtbaar? Dan zullen schilders deze eerst met een voorstrijkmiddel behandelen. De kosten hiervan heeft hij opgenomen in zijn aanbod.

Verf voor buiten is van betere kwaliteit omdat deze bestand moet zijn tegen weerinvloeden als wind, regen en felle zon. Buitenverf is daarom duurder dan verf voor binnen. Hou er rekening mee dat de verfkosten voor schilders hoger zijn, als onderdelen van uw huis buiten of binnen opnieuw in de grondverf moeten worden gezet.

schilder tarieven

Overige kosten schilderwerk

Naast de verfkosten en het uurtarief of tarief per m² kunnen schilders nog overige kosten bij u in rekening brengen. Denk hierbij aan voorrijkosten als de schilder van ver moet komen. Of parkeerkosten als u in het centrum van een drukke stad woont en alleen betaald parkeren voor uw deur mogelijk is. Maar ook kosten voor het huren van een steiger, die nodig is om de buitenkant van uw bovenverdieping te schilderen. Woont u in een appartement op een verdieping die niet met een steiger te bereiken is? Hou er dan rekening mee dat een schildersbedrijf extra kosten voor het huren van een hoogwerker in zijn offerte opneemt.

Verlaagd btw-tarief?

Voor woningen die ouder zijn dan 10 jaar hanteert men het verlaagde Btw-tarief van 6 procent op de arbeidskosten. Dit geldt voor zowel schilderwerk aan de binnen- als aan de buitenzijde. Voorwaarde is wel dat u uw huis hoofdzakelijk als privéwoning gebruikt. Voor het bepalen van de leeftijd kijkt men naar de datum waarop uw huis voor het eerst werd bewoond. Is uw huis jonger dan 10 jaar? Dan geldt voor zowel binnen- als buitenschilderwerken het normale Btw-tarief van 21%.

Prijsvoorbeelden schilderwerk

Om u een idee te geven van de prijzen van een schilderwerken, geven we u even een voorbeeld. Stel u wilt buiten de voor- en achterdeur en een viertal ramen laten schilderen. Voor het voor- en aflakken van beide deuren samen betaalt u tussen de €140,- (2x €70,-) en €220,- (2x € 110,-). Voor de schilderwerken van de vier ramen komt u op een gemiddelde minimale prijs van €60,- (4x €15,-) en gemiddelde maximale prijs van 100,- (4x €25,-). De totale kosten liggen daarmee dus gemiddeld tussen de €200,- en €320,- voor de gehele klus. Nieuwsgierig naar een exacte prijs voor uw schilderwerken? Vul het offerteformulier in en u ontvangt een aantrekkelijk aanbod van schilders uit uw regio.

Bespaartips voor schilderwerk

Wilt u besparen op schilderwerken? Doe dan uw voordeel met onderstaande tips.

  • Rekent uw schilderbedrijf met een uurtarief? Doe dan zelf het voorwerk, zoals het afplakken van ramen en afdekken van de vloer zelf. Dit scheelt de schilder tijd en u geld!
  • Om de rustige winterperiode op te vullen, geven schilders in de winter meestal korting op binnenschilderwerk klussen.
  • Is u woning 8 of 9 jaar oud? Wacht dan nog even 1 of 2 jaar met de grote schilderbeurt. Zo profiteert u ook van het lage Btw-tarief van 6 procent.
  • Profiteer van kwantumkorting door samen met één of meerdere buren een opdracht aan een schilder te gunnen.
  • Vraag gratis meerdere vrijblijvende offertes op! Vergelijk en kies de specialist met de scherpste prijs.
Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen!