Gevelrenovatie prijzen

Heeft u weleens prijzen voor gevelrenovatie opgevraagd? Dan heeft u vast gezien dat de offertes enorm uiteenlopen. Ook is het vaak lastig om op prijs te vergelijken, omdat er soms met een prijs per vierkante meter wordt gerekend en soms met een kostprijs per steen. Hoe zit het nu precies en hoe krijgt u beter inzicht in de totale kosten? In dit artikel vertellen we u uit welke onderdelen gevelrenovatie is opgebouwd. Ook geven we u de gemiddelde prijzen die u voor de onderdelen van gevelrenovatie mag verwachten. Tot slot geven we u een aantal tips om te besparen op de kosten van gevelrenovatie.

Wat kost een gevelrenovatie?

Gevelrenovatie is maatwerk. De totale kostprijs voor een gevelrenovatie klus is dan ook afhankelijk van de conditie, oppervlak en bereikbaarheid van uw gevel. We kunnen van tevoren daarom niet de exacte kosten noemen waarmee u rekening dient te houden. Wel geven we u graag een prijsindicatie van de onderdelen van een gevelrenovatie. Het vernieuwen van gebroken stenen door nieuwe stenen kost u gemiddeld €12,- per steen. Wil u ook een raamdorpel vernieuwen? Dan rekent de specialist een kostprijs van rond de €35,- per uur. Het vervangen van voegwerk met een hakhamer op luchtdruk kost zo’n €40,- per m². Wordt dit manueel gedaan, dan rekent een specialist nog iets meer. De prijs is dan zo rond de €42,- per m².

Gratis offertes

Offertes op maat ontvangen?

Vergelijk gratis en vrijblijvend meerdere offertes!
Gratis offertes

Prijstabel: kosten van gevelrenovatie

Onderdeel van gevelrenovatie Omschrijving Gemiddelde prijzen*
Gebroken stenen vervangen Nieuwe stenen plaatsen €12,- per steen
Raamdorpel/latei vernieuwen Nieuwe raamdorpels plaatsen €35,- per uur
Voegwerk vervangen (hakhamer op luchtdruk) Voegwerk verwijderen m.b.v. een hakhamer op luchtdruk €40,- per m²
Voegwerk vervangen (manueel) Manueel, met beitel en hamer. Dit is arbeidsintensiever. €42,- per m²

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Prijsvoorbeelden gevelrenovatie klussen

Bij een tussengevel met een oppervlakte van 40m² waarvan u 12 vierkante meter voegwerk wilt laten vervangen betaalt u gemiddeld tussen de €480,- en €504,-. Dit prijs is inclusief BTW en materiaal- en arbeidskosten. Wilt u alleen maar een stuk of 10 gescheurde stenen vervangen? Reken dan op een prijs van zo’n €120,-. Wilt u de exacte kostprijs weten? Wij helpen u graag met het vinden van een voordelige specialist voor uw gevelwerken. Vul het in en binnen enkele dagen ontvangt u offertes van meerdere specialisten uit uw buurt. Het invullen van het formulier kost u hooguit 1 minuut!

Onderdelen van gevelrenovatie

Een volledige gevelrenovatie is in een aantal onderdelen te verdelen. Na het reinigen van de gevel, worden eventueel gebroken stenen vernieuwd. Daarna vervangt de specialist de beschadigde voegen. Voor een goede bescherming van de muur raden we aan om de muur daarna te impregneren, zodat vocht niet verder intrekt. Wilt u ook nog uw raamdorpels vervangen? Bespaar op de kosten door deze klus gelijktijdig met ander gevelwerken uit te laten voeren. Kort de onderdelen van gevelrenovatie overzichtelijk op een rij:

  • Reinigen van de gevel (bijvoorbeeld door zandstralen of stoomcleanen).
  • Vernieuwen van gebroken of gescheurde stenen.
  • Eventueel vervangen van raamdorpels.
  • Impregneren van de muur.

gevelrenovatie kosten

Prijzen voegwerk

Wilt u weten wat de kosten voor nieuw voegwerk zijn? Raadpleeg dan onderstaande tabel. Zoals u ziet worden de kosten vooral bepaald door het type voeg waarmee u uw oude voeg laat vervangen. De platte of geborstelde voeg wordt het meest toegepast en kost (inclusief BTW en reiskosten) zo’n €10,- per m². Wanneer het cement enigszins uitsteekt, spreken we van klopwerk. Klopwerk kost rond de €12,- per vierkante meter. Een iets specialere voeg is een voeg met een schaduw effect. Hiervoor betaalt u gemiddeld €15,- per m². Is een klassieke uitstraling voor u belangrijk, kies dan voor ouderwets knip- en snijwerk. Deze voegmethode is erg arbeidsintensief. De gevelspecialist rekent voor een knipvoeg daarom al snel €100,- per vierkante meter.

Prijstabel: prijzen voegwerk

Voegwerk Omschrijving Gemiddelde prijzen, inclusief btw & reiskosten: per m²
Platvol gladde/geborstelde voeg Meest voorkomend,
uitgelijnd met de stenen in uw gevel. (eventueel geborsteld effect)
€10,-
Klopwerk Het cement steekt uit en is opgeklopt. €12,-
Platte voeg Het cement steekt niet uit. €13,-
Schaduwvoeg Voegen met een schaduweffect. €15,-
Strakke voeg Moderne uitstraling. €16,-
Daggesneevoeg Het lijkt alsof er horizontale strepen in de voegen zijn gemaakt. €32,-
Knipwerk/snijwerk Klassieke uitstraling. De voeg steekt buiten het metselwerk. €100,-

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Vraag voor exacte prijsberekeningen vrijblijvend offertes aan.

Kostprijs gevel isoleren

Is isolatie van uw spouwmuur niet mogelijk of levert dit onvoldoende besparing op? Overweeg dan uw gevel van buitenaf te isoleren. Voor buitengevelisolatie worden meestal kunststof platen van polystyreen hardschuim (XPS) gebruikt. Deze worden tegen de gevel gelijmd waarna de gevel wordt afgewerkt. U hebt daarbij de keuze uit bepleistering (crepi) of afwerking met steenstrips. Maar ook gevelbekleding van hout, metaal of kunststof boven op het isolatiemateriaal is een optie. Afhankelijk van de gekozen afwerking levert buitengevelisolatie u gemiddeld een energiebesparing van 25 procent op. Het laten aanbrengen van een buitengevel isolatiemateriaal kost u gemiddeld tussen de €115,- en € 135,- per vierkante meter inclusief BTW.

gevelbekleding prijzen

Prijzen van nieuwe gevelbekleding

De totale prijs voor het buitenaf isoleren van uw gevel worden vooral bepaald door de door uw gekozen gevelbekleding. Het aanbrengen van pleisterwerk (crepi) is het goedkoopst. Reken op €100,- tot €140,- per m², inclusief het aanbrengen van het onderliggende isolatiemateriaal. Kiest u voor houten gevelbekleding? Dan lopen de prijzen voor de gevelwerken uiteen van €120,- tot €250,- per vierkante meter.

Steenstrips zijn vele malen goedkoper dan een compleet nieuwe gevel laten metselen. Voor het volledig vervangen van uw gevel met nieuw metselwerk bent u minimaal €230,- m² kwijt. Mits professioneel aangebracht, zijn steenstrips niet van een echte bakstenen muur te onderscheiden. Het aanbrengen van steenstrips op de muur is relatief eenvoudig. Aanschaf is wel iets duurder dan crepi of houten gevelbekleding. Reken op een kostprijs tussen €120,- tot €250,- per vierkante meter inclusief BTW.

Gevel reinigen, de prijzen

Voordat een gevelspecialist een gevel opnieuw voegt, of van een impregneerlaag voorziet, reinigt hij de geval grondig. Dit kan middels zandstralen of stoomcleaning. Stoomcleanen is ten opzichte van zandstralen een gevelvriendelijke reinigingsmethode. Afhankelijk van de gekozen specialist bent u hiervoor tussen de €350,- tot €950,- voor een gevel kwijt. Deze prijs is inclusief BTW en de gemiddelde reiskosten die een specialist rekent.

Wilt u na het reinigen uw gevel gelijk opnieuw laten voegen en impregneren? Hou dan rekening met een prijs €3.250,- tot €3.900,- voor een enkel gevel. De exacte kostprijs hangt natuurlijk af de oppervlakte van uw gevel. Vul het formulier in en u ontvangt gratis en vrijblijvend tot 6 offertes van vakmannen uit uw regio.

Prijstabel: gevel reinigen

Werkzaamheden ter verbetering van uitstraling gevel Omschrijving Gemiddelde prijzen, inclusief btw & reiskosten.
Stoomcleanen Gevel reinigen d.m.v. stoomcleanen €350,- tot €950,-
Reinigen en voegen Professionele gevelreiniging en opnieuw voegen €1.450,- tot €1.850,-
Reinigen, voegen en impregneren Gevelreiniging, voegen en afwerken met een water en vuilafstotende impregneerlaag €3.250,- tot €3.900,-

Handige bespaartips!

Wilt u besparen op de renovatie van uw muur? Onderstaande tips helpen u verder! Nieuwsgierig naar exacte prijzen? Vraag vrijblijvende offertes op en kies zelf u specialist.

  • Vraag de specialist welk voorwerk u zelf kunt doen om op kosten te besparen.
  • Profiteer van kwantum korting door samen met uw buren de renovatie van een gezamenlijke gevel te laten doen.
  • Wilt u ook uw raamdorpels vervangen? Bespaar op de kostprijs door beide klussen gelijktijdig uit te laten voeren
  • Kies bij buitengevelisolatie voor afwerking met crepi of steenstrips.
  • Vraag gratis meerdere vrijblijvende offertes op, door simpelweg het invullen van het formulier.
Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen