‘A goal without a plan is just a wish’ in|Cetera: 360° advies voor businessideeën

 

 

Heeft u een vernieuwend businessidee met toekomstpotentieel en een sociale / maatschappelijke insteek?
Klop dan aan bij in|Cetera en vertaal uw idee naar een levensvatbaar businessplan.

 

Ontdek wat in|Cetera voor u kan betekenen. Klik om uit te vergroten:

Ontdek de blogs van de adviesleden van in|Cetera hier.

 

Meer info of inschrijving: stuur een mailtje naar info@in-cetera.biz (vermeld uw contactgegevens en beschrijf kort uw idee) of contacteer ons op het nummer 0472 57 01 43 voor vragen of onduidelijkheden.

Komende bijeenkomsten van het in|Cetera team:

vrijdag 5 februari 2016
donderdag 25 februari 2016
donderdag 10 maart 2016
donderdag 24 maart 2016
donderdag 14 april 2016
donderdag 28 april 2016
donderdag 12 mei 2016
donderdag 26 mei 2016
donderdag 16 juni 2016
donderdag 30 juni 2016
donderdag 7 juli 2016
donderdag 25 augustus 2016
donderdag 8 september 2016
donderdag 22 september 2016
donderdag 6 oktober 2016
donderdag 20 oktober 2016
donderdag 10 november 2016
donderdag 24 november 2016
donderdag 8 december 2016
donderdag 22 december 2016

 

in|Cetera zet Wassalon en Soepcarrousel op weg

Eva De Pauw en Inge Rombouts (Het Sociale Wassalon): “Het advies van het in|Cetera-team heeft ons doen inzien dat we de focus van het businessplan moeten aanpassen. Om het project haalhaar te maken hebben we een een andere insteek nodig. Omdat voorlopig nog niet bekend is welke de wetgeving en richtlijnen binnen de sociale economie precies zullen zijn, moeten wij ervan uitgaan dat we een marktgerichte business opzetten waarbij we niet rekenen op subsidies. De kernsuggesties van het team zijn heel concreet en duidelijk geformuleerd en worden opgenomen in de verdere ontwikkeling van het project. Wij danken het team voor hun expertise en de waardevolle adviezen. Wij kijken uit naar de opvolging!”

 

Sygrid Sypré (De Soepcarrousel): "Ik ben heel dankbaar voor de vragen, bedenkingen en suggesties die ik heb gekregen. Buiten de parkeerboete van 30€ vond ik het zeker en vast de moeite waard (lacht)."

 

Testimonial van De Biehal over in|Cetera

‘Door het enthousiasme van het team  werd ons simpel idee een concreet projectconcept dat begint te leven in de hele organisatie.’

De businesscase

Als Kringwinkel zamelen we veel kwalitatief, herbruikbaar speelgoed in. Dit willen we gebruiken om een nieuwe dienstverlening op te starten. Deze dienstverlening bestaat uit een speelgoedbox die elk jaar vervangen wordt aan een vaste jaarlijkse serviceprijs. We ontwikkelen een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke box uit herbruikbaar materiaal vol educatief verantwoord en afwasbaar (houten) speelgoed. Een keer  per jaar komen we  bij de klant deze box verwisselen zodat steeds fris, proper en volledig functionerend speelgoed met veel variatie beschikbaar is.

De meerwaarde van in|Cetera 

Voor het onderhoud was dit een idee dat al geruime tijd rijpt binnen de organisatie, maar dat ons te simpel leek om er veel tijd en energie aan te besteden. Het in|Cetera-team was echter enorm enthousiast en heeft ons met de neus op een aantal feiten gedrukt. Daardoor keken we met een veel ruimere, bredere en commerciële blik naar het project. Na het onderhoud zijn we  helemaal overtuigd van het succespotentieel  en de vele mogelijkheden die ermee verbonden zijn. Bij de kennismaking met het team ben je wat onder de indruk van de expertise aan de andere kant van de tafel, maar ze zijn zo enthousiast en geven zoveel opbouwende feedback dat je met een gevoel van voldoening weer buiten gaat. We hadden het onderhoud nodig om te beseffen wat een goed idee het is en hoe we er verder mee aan de slag kunnen. We zijn naar huis gegaan met een hele lading praktische tips die het project naar een hoger niveau tillen.

Indirect heeft het ons ook aan het denken gezet over hoe we als organisatie naar buiten willen komen. Het is niet altijd vanzelfsprekend om dat door een kritische bril te bekijken, maar ook daarover hebben we  vragen gekregen die ons aan het denken hebben gezet.