Salpeter verwijderen

Heeft u last van witte aanslag op stenen muren? Of heeft u witte vlekken op uw binnenmuren? Dan heeft u last van salpeterzuur. Erg vervelend, want salpeter heeft nadelige gevolgen voor uw gezondheid en de staat van uw woning. U kunt salpeter zelf verwijderen, maar u kunt ook een vochtexpert inschakelen die de onderliggende oorzaak aanpakt en een preventieve oplossing biedt!

Vochtexpert inschakelen om salpeter te verwijderen? Start nu uw gratis offerteaanvraag.

Vergelijk offertes van vochtspecialisten uit uw regio en bespaar tot wel 40%. Op deze pagina vindt u meer informatie over de oorzaken en gevolgen. U vindt ook informatie over het verwijderen van witte aanslag, wanneer u een vochtexpert moet inschakelen en hoe salpeter in de toekomst voorkomen kan worden.

Wat is salpeter?

Salpeter is een gevolg van te veel vocht in huis. Salpeterzuur herkent u aan witte aanslag op muren. Salpeter ontstaat door een chemische reactie tussen chemicaliën in water zoals ammoniak en nitraat bacteriën, en kaliumcarbonaat in voeg- en metselwerk. Onder invloed van zuurstof ontstaat kaliumnitraat, dat zichtbaar wordt door witte vlekken op uw muur.

Het ontstaan van salpeter heeft verschillende oorzaken:

  • Opstijgend vocht: de muren absorberen grondvocht. Dit herkent aan vochtplekken aan de onderkant van de muur, op zo’n 80 – 120 cm hoogte.
  • Doorslaand vocht: wanneer uw gevel beschadigd of poreus is, kan regenwater de muren binnen dringen. Dit wordt doorslaand vocht genoemd.
  • Vocht in de kleder: keldermuren zijn over het algemeen slecht weerbaar tegen vocht. Hierdoor kan grondwater in de keldermuren trekken.
  • Overige oorzaken: lekkage, scheuren in de muren en beschadigde ramen. Het is van belang om salpeterzuur op ramen te verwijderen.

Gevolgen van salpeter op de muur

Vocht in huis brengt nadelige gevolgen met zich mee. Salpeterzuur veroorzaak witte aanslag en witte vlekken op muren. Naast dat dit er niet mooi uit ziet, brengt vocht in huis meer nadelige gevolgen met zich mee.

Vocht in huis is niet goed voor uw gezondheid. Het veroorzaak luchtwegklachten en gewrichtsklachten. Daarnaast is vocht in huis een broeiplaats voor schimmels, bacteriën en ongedierte. U kunt hier allergisch op reageren. Salpeter is een chemische stof. Als dit in uw lichaam terecht komt, veroorzaakt dit spijsverteringsproblemen.

Door vochtige muren komt verf, behang en pleisterwerk los. Op lange termijn resulteert dit in structurele schade aan muren. Als vochtproblemen niet worden aangepakt, dan zal het blijven. Salpeter bevat zout. Een eigenschap van zout is dat het water aan trekt. Zo beland u in een vicieuze cirkel.

Salpeterzuur

Hoe salpeter verwijderen?

U kunt zelf de witte aanslag op stenen muren verwijderen. Als u gebruik maakt van de juiste middelen en onderstaande stappen, kunt u ook salpeterzuur verwijderen die zich bevindt op de binnenmuur.

Helaas is dit wel een tijdelijke oplossing voor het verwijderen van salpeter. Wanneer de onderliggende oorzaak niet wordt achterhaald en aangepakt door een vochtexpert, zal het terug keren. Zelf salpeter verwijderen? Onderstaand stappenplan legt u uit hoe.

Stappen plan salpeterzuur verwijderen met azijn

  • Stap 1: Als de salpeter zich op de binnenmuur bevindt, is de eerste stap het verwijderen van muurbekleding. Zorg ervoor dat de muur vrij is van behang en verf.
  • Stap 2: Als de muur vrij is van muurbekleding, kunt u de muur gaan afborstelen met een combinatie van water en azijn. De verhouding is 1:10 (1 deel azijn op 10 delen water).
  • Stap 3: Zorg ervoor dat u, voor u begint met het afborstelen van de muur, beschermende kleding draagt. Minimaal handschoenen en een masker. Ventileer goed tijdens het afborstelen.
  • Stap 4: Spoel na het salpeter verwijderen met azijn, de muur na met water.
  • Stap 5: Geef de muur 2 weken tijd om te drogen.
  • Stap 6: Behandel de muur met een anti-salpeter middel uit de supermarkt of suikerwater. Het makkelijkste is het aanbrengen met de roller. Volg de aanwijzingen op de verpakking en breng minimaal 2 lagen aan. Laat de muur tussendoor drogen. Kiest u ervoor salpeter te verwijderen met suikerwater? Zorg ervoor dat het zo zoet mogelijk is.
  • Stap 7: Keer de salpeter terug? Schakel dan een vochtexpert in.
Gratis offertes

Nieuwsgierig naar hoe u kunt besparen op het verwijderen van salpeter?

Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot 40%!
Gratis offertes

Wanneer een vochtexpert inschakelen?

Een vochtexpert onderzoekt het onderliggende probleem waar salpeter door ontstaat. Als de salpeter na het verwijderen blijft terug keren, wordt aangeraden een vochtexpert in te schakelen. Een vochtexpert is in staat om de onderliggende oorzaak te achterhalen.

Als het niet lukt op de salpeter zelf te verwijderen, biedt een vochtexpert uitkomst. Door het achterhalen van de oorzaak, vindt de vochtexpert een effectieve en blijvende oplossing voor het vochtprobleem. Benieuwd naar de preventieve oplossingen? Lees dan snel verder!

Hoe witte aanslag op stenen muren voorkomen?

Wilt u voor eens en voor altijd salpeter verwijderen? Schakel dan een vochtexpert in om de onderliggende oorzaak en een oplossing te vinden. Salpeterzuur kent verschillende oorzaken en iedere oorzaak heeft een eigen oplossing.

De bovenstaande oplossingen helpen bij het voorkomen van salpeter omdat het onderliggende probleem preventief wordt aangepakt. U heeft geen last meer van vocht in huis en biedt salpeter geen kans om te ontstaan.

Salpeterzuur prefentief verwijderen

Besparen op een vochtexpert? Vergelijk gratis vochtbestrijding offertes!

Op zoek naar een vochtexpert om slapeterzuur bij u in huis te verwijderen en voorgoed tot het verleden laten behoren? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan! Vergelijk prijzen van vochtexperts uit uw regio en bespaar tot 40%! Altijd voordelig en een vakspecialist uit uw regio.

Vraag nu gratis en zonder verplichting offertes aan!