Voorkom vocht in de gevel door impregneren

Vochtproblemen in huis kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan zijn dat er problemen zijn met uw gevel, waardoor vocht langzaam maar zeker uw huis binnenkomt. Vochtplekken en schimmel zijn een duidelijk teken dat er ergens een vochtprobleem is. Dan is het belangrijk om goed te kijken waar de oorzaak hiervan ligt. Uw gevel heeft veel te leiden onder de vele regenbuien en zeker ook de vorst in de winter vormt een risico voor uw gevel. En een verzwakte gevel is de toegang voor vochtproblemen binnenshuis. Voorkom vocht in de gevel door uw gevel te impregneren.

Wat is impregneren?

Impregneren is het aanbrengen van een vloeistof om de gevel te beschermen tegen de negatieve invloeden van vocht. Vocht kan leiden tot poreuze gevels, met alle gevolgen van dien. Bij het impregneren wordt de vloeistof tot in de poriën van de gevels gespoten, zodat de gehele gevel voorzien is van een beschermlaagje. Hiermee is de gevel veel beter bestand tegen de invloed van het vochtige Nederlandse weer. U kunt uw gevel (laten) impregneren als u reeds vochtproblemen heeft door uw gevel. Maar beter is om eventuele problemen voor te zijn door preventief te impregneren.

Verschil tussen gevel wel en niet impregneren!

Waarom de gevel impregneren?

Het impregneren van uw gevel is een effectieve manier om uw gevel te beschermen tegen de schadelijke invloeden van buitenaf. Zeker in het Belgische klimaat, met de vele regenbuien en de vorst in de herfst en winter, staan de gevels onder grote druk. Vochtproblemen in uw woning kunnen worden voorkomen door uw gevel te impregneren, waardoor u voorkomt dat u vochtplekken of zelfs schimmelplekken krijgt in uw mooi geschilderde muren of plafonds. Ook beschermt het impregneren de gevel tegen andere soorten viezigheid, die zich zonder impregnatie eenvoudig aan een gevel hechten.

Gratis offertes vergelijken

Gevelimpregnatie uitbesteden?

Vraag gratis en vrijblijvend diverse offertes aan!
Gratis offertes vergelijken

Stappenplan gevel impregneren

Het impregneren van uw gevel is een klus die mogelijk is om zelf uit te voeren. Maar er komt aardig wat bij kijken, dus het kan aan te raden zijn om hier een vakman voor in te schakelen. Een eerste stap is dan het (laten) inspecteren van uw gevel. Op basis van de gevelinspectie kan de keuze gemaakt worden voor het meest geschikte impregneermiddel. Voordat uw gevel daadwerkelijk geïmpregneerd kan worden, dient deze eerst grondig gereinigd te worden. Dit kan ook door de specialisten uitgevoerd worden. Eventuele beschadigingen in uw gevel, zoals scheuren of gaten, dienen hersteld te worden. Hierna kan het impregneren beginnen op een schone ondergrond. De vloeistof dient in ruime mate aangebracht te worden, om eventuele poreuze delen goed op te vullen.

Voor- en nadelen

Het grootste voordeel van het (laten) impregneren van uw gevel is natuurlijk de bescherming tegen vochtproblemen. Gevelimpregnatie is een effectieve vorm van vochtbestrijding. Ook het feit dat het vuilafstotend werkt is prettig. De beschermlaag is dus naast waterafstotend ook schimmelwerend. En daarbij ook nog eens brandwerend, dus u zit nog veiliger in uw eigen huis. Een ander belangrijk voordeel van impregneren is dat de gevel ook bestand wordt tegen schade door vorst. Als de gevel een klein beetje poreus is, dan kan er vocht gaan zitten in tegels of voegen. Bij strenge vorst gaat het vocht uitzetten, wat kan resulteren in barsten en scheuren. Het impregneren beschermd uw gevel hiertegen.

Belangrijk te weten op het gebied van vochtproblemen is, dat vochtproblemen niet altijd hun oorzaak vinden in uw gevel. Vochtproblemen kunnen ook resulteren uit optrekkend grondvocht, en daarvoor helpt impregneren van uw gevel niet. Ook kan de vloeistof die gebruikt is voor het impregneren, eventueel later schilderwerk bemoeilijken. En het is een aardige klus, omdat de gevel voor het impregneren goed schoongemaakt en, waar nodig, hersteld moet worden.

vakman

Wat zijn de prijzen?

De prijzen voor het laten impregneren van uw gevel kunnen variëren, maar gemiddeld moet u denken aan een tarief van enkele Euro’s per vierkante meter voor zowel het reinigen als het daadwerkelijk impregneren. Denk aan een bedrag vanaf vijf euro per vierkante voor het reinigen van uw gevel. En mocht er veel herstelwerk bijkomen, dan kan dit oplopen tot wel twintig euro per vierkante meter. En vervolgens kunt u voor een bedrag tussen zeven en twaalf euro per vierkante meter de gevel laten impregneren. Afhankelijk van de huidige staat van uw gevel kan dit bedrag dus aardig oplopen. Wel bent u dan voor een periode van ongeveer 10 jaar verzekerd van een goed beschermde gevel. Wilt u een prijsvoorstel op maat ontvangen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan bij specialisten bij u in de buurt!

Als u vochtproblemen als schimmel en dergelijke in huis krijgt, dan bent u verder van huis. Los van de ontsierende vocht- en schimmelplekken, afbladderende verf en eventuele andere schade, brengt dit ook de nodige risico’s voor uw gezondheid met zich mee. Voorkomen is altijd beter dan genezen! Wees er dus op tijd bij en laat uw gevel impregneren.

Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen