Onderhoud en repareer het voegwerk tijdig!

U bent er vast niet dagelijks bezig met het onderhoud van het voegwerk aan de woning. Maar na verloop van tijd wordt de kwaliteit van de gevels minder en de voegen raken door verschillende omstandigheden aangetast. Dit is dan ook een van die klussen die door veel mensen uitgesteld wordt. Echter het onderhoud en herstellen van voegen is een belangrijk onderdeel om veel probleem aan u huis te voorkomen. Zo kunnen slecht onderhouden en verouderde voegen diverse problemen veroorzaken als mosgroei, lekkages, schimmelproblemen en vochtproblemen. Het is dus erg belangrijk om tijdig de verouderde voegen te onderhouden en herstellen. Voorkom dit tijdig en pak de problemen vandaag nog aan.

“Het voegwerk laten herstellen door een vakman? Vergelijk gratis offertes!

Oorzaak van versleten voegwerk

Tussen de bakstenen is de zichtbare voeg van de gevel aangebracht. Na verloop van tijd krijgt deze voeg het flink te verduren. Dit komt door bijvoorbeeld verschillende weersomstandigheden zoals regen, vorst, wind, kou en warmte. Maar luchtvervuiling, achterstallig onderhoud en ouderdom vormen een bedreiging en tasten het voegwerk aan. Ook ongedierte en vogels kunnen hieraan bijdragen. Al deze omstandigheden laten hun sporen na op het voegwerk en als hier niets aan gedaan wordt verergert dat met de jaren en kan uiteindelijk funest zijn voor de gevel. Wanneer een van deze oorzaken aan de hand is, is dit te herkennen aan de kleur van de voeg. Want bij de voegen waar onder andere vocht in is getrokken zie je dat de kleur van de voegen en stenen zal veranderen. Dit gebeurt vooral ook bij gevels waar veel de wind en regen op staat.

Mogelijke gevolgen van versleten voegwerk

Wanneer het voegwerk verouderd en niet goed onderhouden is gaan de voegen brokkelen en kunnen uiteindelijk barsten. Hierdoor komen de voegen los van het metselwerk en stenen met gevolg dat stukjes steen los komen. Vanwege dit wordt de isolatie van u woning aangetast en kan wind, vocht, kou gewoon naar binnen komen. En de warmte zal via de kapotte voegen naar buiten verdwijnen. Maar slecht onderhouden en versleten voegen kunnen nog meer problemen veroorzaken zoals lekkages, schimmel en vocht. U kunt dit voorkomen door tijdig het voegwerk te herstellen en hiermee zijn dan ook vaak de meeste problemen mee opgelost. Echter zorgt nieuw voegwerk niet alleen voor de aanpak van verschillende problemen maar zorgt ook voor een mooi aanzicht aan uw woning. Met mooie voegen heeft de woning weer een strak aanzicht en alles ziet er weer uit als nieuw. Dit is ook een bijdrage aan de waarde van de woning.

Soorten voegwerk

Wanneer er reparaties worden uitgevoerd aan het voegwerk houdt er dan wel rekening mee dat de kleur nooit exact hetzelfde zal zijn. Om de voegen te kunnen herstellen moeten eerst de oude voegen weggehaald worden zodat er voldoende ruimte gecreëerd wordt voor het nieuwe voegwerk. U kunt kiezen uit diverse type voegen voor reparatie en of herstel. Iedere voeg heeft verschillende eigenschappen en hebben daardoor tevens een andere prijs. Doordat de voegen het aanzicht van de gevel bepalen en daarmee ook het uiterlijk van het huis is het belangrijk om de juiste voeg te kiezen. De standaard gebruikte voeg is de platvolvoeg. De specie die gebruikt wordt om de voeg op te vullen is in een perfecte lijn met de bakstenen in de gevel. Daardoor is het niet mogelijk voor water om tussen de voegen te komen waardoor de kans op schade en problemen dan uw gevel wordt verkleint. Naast deze standaard voeg is er ook de keuze uit de voegen knipvoeg, snijvoeg, schaduwvoeg, bol geklopte voeg, verdiepte voeg en teruggehouden voeg.

Prijzen voegwerk

Bij het voegen heeft u de keuze uit veel diverse soorten voegen die allen verschillende prijsklassen en eigenschappen hebben. Afhankelijk van welk type voeg uw voorkeur heeft hoort bij iedere voeg een andere prijs. Daarnaast zijn er voor het voegwerk aan de gevel geen vaste prijzen omdat iedere situatie weer anders is. Wij helpen u graag bij de keuze voor het kiezen van een bij u passend voegtype. De richtprijzen van het voegen liggen tussen de €10,- en €100,-. Voor de exacte prijs die hoort bij uw situatie adviseren wij u gratis diverse offertes aan te vragen bij vakmannen uit ons netwerk.

Handig: Bekijk de gevelrenovatie overzichtspagina met prijzen.

Gratis offertes

Benieuwd naar de exacte prijzen?

Vraag vrijblijvend offertes aan bij meerdere vakmannen uit de buurt!
Gratis offertes

Voorkom verdere schade aan uw gevel

Doordat er gaten zijn ontstaan in het voegwerk heeft de gevel behoorlijk meer te lijden in de loop der jaren. Hier kan vocht doordringen tot aan het metselwerk en kan de constructie verzwakken. In het ergste geval heeft vocht de kans om uit te zetten bij vorst en duwt daarbij de stenen onderling los en ontstaat er erge schade aan het metselwerk. Daardoor ontstaat verzwakking aan de constructie en is er een kans dat de stenen los kunnen komen. Wanneer dit aan de hand is bent u eigenlijk al te laat. U kunt deze problemen voorkomen door de voegen te onderhouden en te repareren. Op lange termijn zult u dan ook veel kosten besparen aan het onderhoud van uw woning en kunnen genieten van een prachtig aanzicht.