Kelderbekuiping

Heeft u last van een vochtige kelder? Door kelderbekuiping kan het probleem opgelost worden. Kelderbekuiping uitvoeren is een hele klus en daarom kunt u hier het beste een vakman voor inschakelen. Door u van tevoren al te informeren over de diverse methodes van kelderbekuiping, bent u goed voorbereid. Wilt u een waterdichte kelder door kelderbekuiping?

Start gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vindt u informatie over de verschillende methodes van kelderdichting, de prijs van kelderbekuiping, wat doet een vochtspecialist en onderaan vindt u de voordelen van kelderbekuiping. Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken bespaart u ook nog eens op de kosten van kelderbekuiping.

kelderbekuiping

Wat is kelderbekuiping?

Kelderbekuiping is het waterdicht maken van uw kelder doormiddel van een waterdichte laag, oftewel een soort kuip. Een andere benaming voor kelderbekuiping is ook wel kelderdichting. Er wordt gebruik gemaakt van verschillende lagen cement. De lagen bestaan uit allerlei fixeerlagen en de kelder wordt gecementeerd tot de kelder volledig waterdicht is.

Het verschil met kelderdrainage is dat bij kelderbekuiping gaat om het volledig dicht maken van de kelder en niet alleen het afvoeren van het water.

Kelderbekuiping; de methodes

Er bestaan verschillende methodes van kelderbekuiping. U kunt namelijk twee varianten: namelijk stijve en soepele kelderbekuiping. Beide varianten zorgen ervoor dat uw kelder helemaal waterdicht wordt. Ook kan de kelderdichting langs binnen en langs buiten gedaan worden.

Voor welke methode er uiteindelijk wordt gekozen, hangt van verschillende factoren af. Zoals de grootte van de kelder, hoe erg het vochtprobleem is en hoe de overige staat is van de kelder.

Hieronder wordt aan u uitgelegd wat deze methodes inhouden en wat het met de vochtproblemen doet.

Soepele of stijve kelderbekuiping?

Er kan gekozen worden voor soepele of stijve kelderbekuiping. Eigenlijk zijn deze twee verschillende methodes bijna precies hetzelfde. Bij allebei de methodes bestaat de bekuiping uit één of meerdere lagen van vochtwerende materialen.

Een belangrijk verschil is dat er bij soepele kelderbekuiping gebruik wordt gemaakt van noppenmembraan. Door dit noppenmembraan wordt het vocht continu afgevoerd. Het noppenmembraan is aangesloten met een pomp aan een pomp put en zo wordt het vocht steeds weggevoerd.

Kelderdichting langs binnen

Het is belangrijk om eerst te bekijken wat voor vochtprobleem het precies is en of er veel vochtplekken aanwezig zijn. Heeft u maar een aantal vochtplekken dan is het een slimme keuze om voor kelderdichting langs binnen te kiezen. Kelderdichting langs binnen is de eenvoudige en goedkope manier om uw kelder waterdicht te maken.

De vloer of de muren worden aan de binnenkant gestript en vervolgens worden er weer nieuwe lagen aangebracht die uw kelder weer als nieuw maken. Bij kelderdichting langs de binnenzijde maakt u al snel gebruik van de soepele kelderbekuiping met het afvoersysteem.

Hieronder een video over kelderbekuiping langs binnen!

Kelderdichting langs buiten

Kelderdichting van buitenaf wordt minder snel uitgevoerd, omdat het een zeer grote ingreep is. De wanden van de kelder moeten blootgelegd worden en dit is niet altijd mogelijk. Een groot voordeel van kelderdichting langs buiten is dat het zeer effectief is, alle slechte punten worden aangepakt. Doordat het een grote en intensieve ingreep is, lopen de kosten wel hoger op dan bij kelderdichting langs binnen.

Bij kelderdichting langs de buitenzijde wordt er sneller gebruik gemaakt van de stijve kelderbekuiping, omdat dit meer stevigheid biedt. De keuze van de soort kelderbekuiping hangt af van de specifieke voorkeuren en is dus bij iedereen verschillend.

Wat kost een kelderbekuiping?

De kosten van de kelder zijn vooral afhankelijk van de grootte van de kelder de staat van de kelder op dit moment. Wanneer u gaat voor een volledige kelderbekuiping dan bent u tussen de €4.000,- en €10.000,- kwijt.

De uiteindelijke totaalprijs hangt natuurlijk meerdere factoren af. Wanneer het gaat om een kelderbekuiping langs binnen, dan is de gemiddelde prijs ongeveer €16,- tot €18,- per m² en wanneer het gaat om een kelderbekuiping langs buiten, dan loopt de prijs wel op tot gemiddeld €62,- per m².

Hier meer informatie over de kelderdichting methodes prijzen.

Kelderbekuiping prijs 2024

Methode van vochtbestrijding Gemiddelde prijs*
Kelderbekuiping langs binnen €16,- tot 18,- per m²
Kelderbekuiping lans buiten €62,- per m²

*Dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtspecialisten uit [var1].

Gratis offertes vergelijken

Besparen op de kosten van kelderbekuiping?

Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40%
Gratis offertes vergelijken

Kan ik gebruik maken van een premie?

Bij het waterdicht maken van uw kelder doormiddel van kelderbekuiping, kunt u gebruik maken van een premie. Wanneer u op www.vlaanderen.be kijkt, dan vind u bij categorie 4 dat u recht heeft op een premie. De premie zal €750,- zijn.

Wilt u ook weten of uw gemeente nog speciale premies biedt voor kelderbekuiping?

Dan kunt u naar premiezoeker.be en daar vind u de juiste informatie.

Kelderbekuiping plaatsen; wat doet de vochtspecialist?

    Het plaatsen van een kelderbekuiping wordt in drie stappen gedaan, namelijk:

  • De wanden (langs binnen ook de vloer) worden afgekapt en het materiaal wat overblijft wordt bekeken op scheuren en beschadigingen. Deze worden zo nodig bijgewerkt.
  • Er worden één voor één nieuwe bezettingslagen aangebracht. Deze lagen kunnen bestaan uit fixeerlagen, lagen cementmortel, dichtingslagen of noppenmembraan.
  • Er wordt een afwerking laag aangebracht om het een goede uitstraling te geven.
  • Vochtbestrijder inschakelen? Vraag gratis offertes aan!

Voordelen van een kelderbekuiping

Hier vindt u de voordelen van kelderbekuiping op een rijtje:

  • Extra ruimte: door het waterdicht maken van de kelder, heeft u meer ruimte gekregen om bijvoorbeeld spullen op te bergen of misschien kunt u er een hobbykamer van maken.
  • Waarde van de woning stijgt: doordat er extra ruimte is gecreëerd door de kelderbekuiping, is de woning aantrekkelijker voor potentiele klanten daarvan zal de uitkomst zijn dat de woning in prijs zal stijgen.
  • Geen stankoverlast: door het water dat blijft liggen in de kelder kan het behoorlijk gaan stinken.

vochtbestrijder

Vraag gratis offertes aan en bespaar op een kelderbekuiping!

Heeft u last van een vochtige kelder en wilt u de kelder waterdicht maken? Schakel voor deze klus een vakman in. Door een offerteformulier in te vullen, vindt u snel en makkelijk de vochtspecialist bij u uit de buurt. Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken, kunt u nog wel tot 40% besparen op de kosten. Schakel een vakman in voor uw klus en u bent verzekerd van een goed resultaat.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u offertes van vochtbestrijders bij u uit de regio. De aanvraag is geheel gratis en vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken