Muren onderkappen

Heeft u last van een vochtige muren? Door uw muren te laten onderkappen, zal het vochtprobleem opgelost worden door een vochtspecialist. Door uzelf van tevoren goed te informeren over muren onderkappen, gaat u goed voorbereid de klus in!

Wilt u de muren laten onderkappen door een vakman? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vindt u de informatie over muren onderkappen, zoals; wanneer u de muren moet onderkappen, wat de prijs is, dat u gebruik kan maken van de verbeteringspremie en wat ook belangrijk is om te weten, is waarom u de muren moet laten onderkappen door een vochtspecialist. Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken, vindt u de beste vochtspecialist bij u uit de regio!

Wat is muren onderkappen?

Onderkappen wordt ook wel onderzagen genoemd. Bij het onderkappen van een muur wordt er een horizontale vochtkering geplaatst. Men zaagt een gleuf in de stenen muur, net boven de vloerpas en daar wordt vervolgens een vochtscherm in geplaatst. Dit kan een soort folie zijn of een ander vochtwerend materiaal. Na dat de vochtwerende laag is ingebracht, wordt de muur netjes opgevuld met een laag cementmortel. Muren onderkappen wordt vaak toegepast bij een complete renovatie vanwege de grote werkzaamheden. Het is een drastische, maar duurzame oplossing tegen opstijgend vocht.

Hieronder een video over muren onderkappen!

Wanneer vochtige muren onderkappen?

Er wordt gekozen voor muren onderkappen, wanneer er geen effectieve vochtkering aanwezig is of als deze vochtkering beschadigd is. Een aantal dingen die ontstaan door een slechte waterkering zijn; schimmels, loslaten van het behang en beschadiging op het pleisterwerk. Wanneer u een vochtdiagnose laat uitvoeren en er komt uit dat het injecteren van de muren niet kan, dan wordt aangeraden door een vochtbestrijder om de muren te laten onderkappen.

Muur onderzagen of injecteren?

Naast muren onderkappen, kunnen de muren ook geïnjecteerd worden. Wanneer de structuur van de woning het niet toelaat om te onderkappen, wordt de muur geïnjecteerd. Het injecteren van de muren is ook minder arbeidsintensief. Bij het injecteren van de muren wordt er een vochtwerende gel/vloeistof in de muur aangebracht.

Als uw muur flink beschadigd is, kan het vochtwerende middel door de scheuren weer naar buiten trekken en heeft het vocht alsnog de kans om in de muur te trekken. Het onderkappen van de muur is een drastische ingreep, maar het onderkappen van de muur geeft u wel zekerheid van levenslang geen last meer van vocht en bij het injecteren van de muren moet het vaak om de 10 á 15 jaar herhaald worden.

onderzagen of injecteren

Prijs muren onderkappen

De prijs voor het onderkappen van de muren wordt berekend per lopende meter. De prijs ligt gemiddeld tussen de €100,- en €150,- per lopende meter. De prijs hangt van een aantal factoren af, zoals; wat is de moeilijkheidsgraad van het project, de conditie van de woning, dikte van de muren en natuurlijk het belangrijkste is de lengte van de muur. De vochtbestrijdingswerken worden goedkoper als u gebruik gaat maken van een premie, hieronder leest u meer over deze premie. Prijzen vochtbestrijding vindt u hier.

Maak gebruik van de verbeteringspremie

Wilt u de muren laten onderkappen door een vochtspecialist bij vochtige muren? U heeft dan recht op een premie. Op www.vlaanderen.be vindt u onder categorie 4 dat u recht heeft op een premie voor deze werken. De premie zal €750,- bedragen. Bent u benieuwd of uw gemeente ook aparte premies hanteert? Kijk dan op www.premiezoeker.be voor meer informatie!

Waar u wel op moet letten is dat u voor de premies moet voldoen aan bepaalde voorwaarden. Ga van tevoren kijken of u voldoet aan deze voorwaarden. Eén van deze voorwaarden is, dat u de werken moet laten verrichten door een erkende aannemer.

Gratis offertes

Wilt u geld besparen op muren onderkappen?

Vergelijk dan gratis en vrijblijvend diverse offertes!
Gratis offertes

Hoe muren onderkappen?

  • Bepaal het probleem
  • Muren onderkappen of injecteren? Doe een vochtdiagnose.
  • Prijs muren onderkappen, vraag offertes aan.
  • Huur een professional in en start de werken.

Waarom deze klus uitbesteden aan een vochtspecialist?

De stabiliteit van de woning wordt voor het grootste deel gegarandeerd doordat elk stukje muur een vergelijkbare last draagt. Oftewel de woning is zo in evenwicht. Doordat er bij muren onderkappen delen van de muren worden weggehaald, wordt de ondersteuning minder. Hierdoor is er een grote kans op instabiliteit van de woning. Dit gebeurt vooral bij oudere woningen. Doordat het een moeilijke klus is, kunt u het beter overlaten aan een vakman. Doordat een vochtspecialist gespecialiseerd is in dit werk en veel kennis over het vak heeft, is de kans groter op goed resultaat.

vakman muren onderkappen

Bespaar op het onderkappen van uw muren

Heeft u last van vochtige muren en wilt u dit laten behandelen door middel van muren onderkappen? Voor deze klus kunt u het beste een vakman inschakelen. Door het offerteformulier in te vullen, vindt u snel en gemakkelijk de juiste vochtspecialist uit de buurt. Door een offerteformulier in te vullen, bespaart u ook nog eens op de kosten. Dit kan wel oplopen tot 40%! Schakel een vakman in voor uw muren te laten onderkappen en u bent verzekerd van een goed resultaat. Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis en zonder verplichting offertes aan!