Vochtbestrijding prijzen

Heeft u last van vochtige muren, vochtige kelder of misschien wel een vochtige kruipruimte? Laat het oplossen door een vakman! Het is belangrijk om van tevoren al wat informatie op te zoeken over de methodes om vocht te bestrijden. En belangrijk zijn natuurlijk de vochtbestrijding prijzen!

Besparen op de vochtbestrijdingswerken 2024? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Op deze pagina vindt u diverse informatie over de prijzen van de verschillende soorten methodes van vochtbestrijding. Ook zal u informatie tegenkomen over de premies voor de vochtbestrijdingswerken en of u gebruik kan maken van verlaagde btw-tarief van 6%. Vergelijk nu gratis en vrijblijvend offertes om nog meer te besparen op de kosten.

Wat kost vochtbestrijding?

U hebt natuurlijk verschillende soorten vochtproblemen: namelijk doorslaand vocht, opstijgend vocht, condens, vochtige kelder en muren. Maar wat zijn de prijzen voor vochtbestrijding?

Wat kost vochtbestrijding?

Voor het impregneren betaalt u €8,- tot €12,- per m², voor het onderkappen €100,- tot €150,- per lopende meter, voor het aanbrengen van ventilatie €40,- tot wel €1.500,-. Het injecteren van de muren is vanaf €100,- per lopende meter.

Natuurlijk is het aanbrengen van isolatie ook belangrijk, dit kost gemiddeld €20,- tot €30,- per m².

De prijs van kelderdichting is het duurste, dit kost €4.000,- tot €10.000,-. Dit is afhankelijk van de omtrek van de kelder.

Kosten vochtbestrijding

Methode van vochtbestrijding Geschikt voor bestrijding van o.a. Gemiddelde prijs*
Impregneren Doorslaand vocht €8,- tot €12,- per m²
Injecteren Opstijgend vocht Vanaf €100,- per lopende meter
Onderkappen Opstijgend vocht €100,- tot €150,- per lopende meter
Kelderdichting Vochtige kelder €4.000 tot €10.000,- per kelder (afhankelijk van omtrek kelder)
Ventilatie Condensvocht €40,- tot €1.500,-
Isolatie aanbrengen (kruipruimte) Vochtige kruipruimte €20,- tot €30,- per m²

*dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtspecialisten uit [var1].

Prijsopbouw: vocht bestrijden

De totale prijs van vochtbestrijding is opgedeeld in 3 categorieën, namelijk de arbeid, materiaal en voorrijkosten. Het grootste gedeelte bestaat uit materiaal, namelijk 72%, daarna komt de arbeid met 26% en het kleinste deel zijn de voorrijkosten, dit is namelijk maar 2% van de totale prijs.

Prijsopbouw-vochtbestrijding

Wat kost vochtbestrijding kelder?

Heeft u last van een vochtige kelder? Dan wordt er bij uw vochtprobleem kelderdichting toepast. Voor kelderdichting is het lastig om een specifieke prijs te geven, want de prijs hangt van allerlei verschillende factoren af. Wilt u de muren van de kelder laten injecteren, dan kost dat ongeveer €100,- per strekkende meter. Als u dan uitgaat van 10 meter, dan is de totale prijs gemiddeld €1.000,-. Bent u benieuwd naar de exacte prijzen? Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Wat kost vochtbestrijding muren?

De prijzen van vochtbestrijding muren hangt af van het soort vochtprobleem wat u wilt gaan oplossen. Bij doorslaand vocht moeten de muren geïmpregneerd worden en dit zal €8,- tot €12,- kosten per m². Heeft u last van opstijgend vocht? Dan kunt u kiezen voor het injecteren van de muren en het onderkappen van de muren. Deze twee methodes zijn €100,- tot €150,- per lopende meter. Als laatste kunt u ook last hebben van condens, dit kunt u laten behandelen door ventilatie te laten plaatsen. De prijs hiervan is €40,- tot €1.500,-.

Gratis offertes

Wilt u besparen op de kosten vochtbestrijding?

Vergelijk dan gratis en vrijblijvend offertes en bespaar nog meer!
Gratis offertes

Premies vochtbestrijding 2024

Om de prijzen voor vochtbestrijding zo laag mogelijk te houden, is het wellicht mogelijk dat u gebruik maakt van de Mijn VerbouwPremie. Dit is de nieuwe premie die de oude Overkoepelende Renovatiepremie vervangt.

Of u recht heeft op de Mijn VerbouwPremie hangt af van de werkzaamheden die u laat doen, uw inkomen en nog een aantal voorwaarden. Op de site van premiezoeker.be en premiezoeker.be en vlaanderen.be vindt u meer informatie over de voorwaarden en welke vochtbestrijdingswerken er onder de premie vallen.

Is het verlaagd btw-tarief van toepassing?

Bij vochtbestrijding kunt u ook recht hebben op een btw-tarief van 6% in plaats van 21%. Er zijn wel een paar voorwaarden waar u aan moet voldoen. Deze voorwaarden zijn: uw woning moet ouder zijn dan 10 jaar, het moet uw eigen privéwoning zijn en de werken moeten worden uitgevoerd door een aannemer. !

Besparen op prijzen vochtbestrijding? Vraag gratis offertes aan!

Heeft u last van vochtproblemen en wilt u het laten bestrijden door een vakman? Door gratis en vrijblijvend offertes te vergelijken, vindt u de vakman die bij u past en met de aantrekkelijkste prijzen, want u wilt toch niet te veel betalen? Ook door het vergelijken van offertes kunt u besparen, namelijk wel 30%! Dus start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vraag nu gratis en zonder verplichting offertes aan!