Vochtproblemen in Ingelmunster bestrijden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Vochtbestrijding Ingelmunster

Met een goede vochtbestrijding in Ingelmunster verdwijnen al uw vochtproblemen. Last van opstijgend vocht? Of zorgt doorslaand vocht voor problemen in huis? Schakel dan een vochtspecialist in. Hij geeft u persoonlijk advies en voert de vochtbestrijding snel en effectief uit. Op zoek naar een vakman bij u in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt zo snel mogelijk prijsopgaven van meerdere vochtspecialisten in uw regio. Vergelijk en kies de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 40%! Op deze pagina leest u welke vochtbestrijdingsmethode geschikt is voor uw vochtproblemen. U krijgt een indicatie van de kosten en leest hoe u bespaart.

Waarom vocht in huis in Ingelmunster bestrijden?

Als u last heeft van vochtin huis in Ingelmunster, dan is het belangrijk om dit professioneel te bestrijden. Waarom? Omdat het belangrijk is dat de vochtbestrijding in uw woning goed wordt aangepast aan de oorzaak van de problemen.

Als u last heeft van opstijgend vocht, dan moet u de muren niet behandelen tegen doorslaand vocht. Een professioneel vochtbestrijding expert geeft u een duidelijke vochtdiagnose!

Vergelijk vochtspecialisten & bespaar

Als u op zoek bent naar een vochtspecialist in Ingelmunster, dan ziet u vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn zo veel specialisten werkzaam: hoe vindt u nu het beste aanbod?

Via het offerteformulier vraagt u met één druk op de knop gratis prijsoffertes aan bij maximaal 5 goedkope bedrijven. Vergelijk de prijzen en kies zo de vochtspecialist met het beste aanbod! Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

vochtbestrijding Ingelmunster

Wat kost vochtbestrijding in Ingelmunster?

De prijs van vochtbestrijding in Ingelmunster is volledig afhankelijk van de vochtproblemen in huis. Wanneer u last heeft van vochtdoorslag, dan is het impregneren een mogelijke oplossing. Dit kost ongeveer €8,- tot €12,- per m².

Voor het oplossen van opstijgend vocht heeft u de keuze uit verschillende vochtbestrijding methodes. Het injecteren kost ongeveer €100,- per lopende meter en onderkappen kost gemiddeld €100,- tot €150,- per lopende meter.

Wilt u graag de kelder dichten? De prijzen voor een kelderdichting liggen gemiddeld tussen de €4.000,- en €10.000,-.

Niet alleen de methode heeft invloed op de prijs, ook het verwijderen van schimmel en afwerking van de muur beïnvloedt de kosten.

Besparen op de kosten voor vochtbestrijding? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Vochtbestrijding prijzen 2024

Methode van vochtbestrijding Gemiddelde prijs* Geschikt voor bestrijding van o.a.
Impregneren €8,- tot €12,- per m² Doorslaand vocht
Injecteren Vanaf €100,- per lopende meter Opstijgend vocht
Onderkappen €100,- tot €150,- per lopende meter Opstijgend vocht
Kelderdichting €4.000 tot €10.000,- Vochtige kelder
Ventilatie €40,- tot €1.500,- Condensvocht
Isolatie aanbrengen (kruipruimte) €20,- tot €30,- per m² Vochtige kruipruimte
Vochtdetectie €50,- tot €150,- per m² Vochtprobleem oplossen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtspecialisten.

Vochtbestrijding Ingelmunster: prijsopbouw

De totaalprijs van vochtbestrijding in Ingelmunster is in te delen in drie belangrijke categorieën. De grootste categorie is het materiaal: ongeveer 72% van het totaalbedrag gaat naar de materiaalkosten. Daarnaast gaat gemiddeld 26% naar de arbeidskosten. Dit is afhankelijk van het uurloon van de vochtspecialist.

Tot slot gaat de overige 2% naar de voorrijkosten. Kies daarom voor een vochtspecialist bij u in de buurt, zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn!

prijsopbouw vocht bestrijden

Vochtbestrijding: handige prijsvoorbeelden

vochtproblemen in huis

Vochtproblemen Ingelmunster: welke soorten & oorzaken?

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen, elk met een eigen mogelijke oorzaak en oplossing. Opstijgend vocht kunt u bijvoorbeeld niet oplossen door impregneren, maar deze methode is wel uitstekend voor doorslaand vocht wat vochtplekken op de muur veroorzaakt. Heeft u last van witte aanslag op de muren? Dan heeft u last van salpeter. Een vochtbestrijder verwijderd salpteter en pakt de onderliggende oorzaak aan.

In de tabel hieronder ziet u de meest voorkomende vochtproblemen in Ingelmunster en de mogelijke oorzaak en oplossing. Het is dus belangrijk om een vochtspecialist in te schakelen voor de bestrijding. Hij onderzoekt eerst wat het probleem is en waardoor dit wordt veroorzaakt. De vakman pakt daarna het vochtprobleem aan met de juiste oplossing, zodat u er snel geen last meer van heeft.

Vochtspecialist inschakelen voor vochtbestrijding? Vraag gratis offertes aan en vind een vochtspecialist bij u uit de buurt!

Vochtproblemen; oorzaken en oplossingen

Probleem Hoe te herkennen? Mogelijke oorzaak Oplossing
Vocht in de kelder Vochtige keldermuren, muffe geur, schimmels of afschilferende pleisterlaag Opstijgend vocht of
Doorslaand vocht
Kelderbekuiping of kelderdrainage
Muren vochtig langs onder Behang dat loslaat, vochtplekken, vochtige muur Opstijgend vocht Injecteren of onderkappen
Vochtplekken op de muur Schimmel, vochtplekken, wandafwerking laat los, muffe geurtjes Doorslaand vocht Impregneren
Beslagen ramen Regelmatig condensvorming aan de binnenkant van de ramen Condensatievocht Ventileren
Nat beton Muffe geur, vochtige, donkere plekken in het beton, witte zoutaanslag Betonrot Betonreparatie
Vocht in nieuwbouwwoning Scheuren in muren en plafonds, vloer die kromtrekt, condensvorming Bouwvocht Ventileren en lucht ontvochtigen in huis
Vocht door lek Vochtplekken en schimmel, muffe geurtjes, natte muren of plafonds Slechts geplaatst daklood, koudebrug, etc. Oplossen door constructief in te grijpen of de buis te repareren.

Besparen op vochtbestrijding in Ingelmunster?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Opstijgend vocht Ingelmunster

Opstijgend vocht is iets dat in Ingelmunster veel voorkomt. Het gaat in de meeste gevallen om oudere woningen met een massieve muur. Doordat deze geen goede vochtwering heeft, trekt het grondvocht het metselwerk in. Op deze manier zuigt het zich vol met water, waardoor de binnen- en buitenmuren aan de onderkant vochtig worden. De zouten die hierdoor ontstaan trekken nog meer vocht aan, waardoor het probleem snel verergert.

Hoe is opstijgend vocht te herkennen?

U herkent opstijgend vocht met name aan de vochtplekken tegen de muur, evenals de schimmel, een loslatende wandafwerking en een muffe geur in huis. U zult de vochtproblemen vooral tegenkomen op de onderzijde van de muur en de plekken kunnen zowel ontstaan op binnen- als buitenmuren. Zo weet u dat u te maken heeft met opstijgend vocht!

Start gratis offerteaanvraag en bespaar op de kosten voor het verhelpen van opstijgend vocht.

Wat kost opstijgend vocht behandelen?

De twee methodes om opstijgend vocht te behandelen zijn injecteren en onderkappen. Injecteren kost gemiddeld vanaf €100,- per strekkende meter en voor het onderkappen van de muur betaalt u gemiddeld €100,- tot €150,- per strekkende meter.

Bij een spouwmuur is het zo dat u de binnen- en buitenkant moet injecteren omdat het resultaat anders niet voldoet. Dit kost u gemiddeld vanaf €180,- per strekkende meter. Laat u ook nog de muur repareren houd dan rekening met prijzen vanaf €250,- per strekkende meter. Repareren is nodig als er beschadigingen in de muur zitten zoals scheuren of kapotte voegen. Zou u de muur niet eerst repareren dan verspreidt het injectiemiddel niet op de juiste manier.

Vochtbestrijding methode Gemiddelde prijs*
Buitenmuur injecteren Vanaf €100,- per strekkende meter
Binnen- en buitenmuur injecteren Vanaf €180,- per strekkende meter
Buitenmuur repareren en injecteren Vanaf €250,- per strekkende meter
Muur onderkappen Vanaf €100,- tot €150,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per vakman verschillen. Voor een exacte prijs vraagt u best gratis offertes aan!

Hoe opstijgend vocht behandelen?

  Voor het behandelen van opstijgend grondwater heeft u de keuze uit twee mogelijke oplossingen.

  Dit zijn:

 • Optie 1: muren injecteren. De vochtspecialist injecteert een vochtwerend injectiemiddel, waardoor het water niet verder omhoog kan trekken. Injecteren is een relatief voordelige optie voor het oplossen van een opstijgend vochtprobleem, maar dit moet u wel na een aantal jaar herhalen.
 • Optie 2: muren onderkappen. De vochtspecialist brengt in dit geval een vochtkering aan in de buitengevel, wat het grondvocht tegenhoudt. Dit is een kostbare en tijdrovende klus, maar hierna bent u wel voor altijd verlost van opstijgend grondwater.

Muren injecteren

Het injecteren van de buitenmuren is een goede methode voor het oplossen van een probleem met opstijgend grondvocht. De vakman boort kleine gaatjes op ongeveer 3 tot 5 centimeter boven het vloeroppervlak.

Via deze gaten spuit hij een injecteermiddel in de muur. Dit vochtwerende middel vormt een effectieve vochtkering. Het water krijgt nu niet langer de kans om in de muur omhoog te trekken.

Muren injecteren, hoe werkt het?

Muren onderkappen

Een tweede oplossing voor opstijgend grondvocht, is het onderkappen van de muur. Hierbij brengt de vakman handmatig een waterkering aan in de gevel.

Bij deze methode bent u verzekerd van een vochtvrij resultaat en heeft u geen last meer van opstijgend vocht Ingelmunster. Wel is dit een enorm arbeidsintensieve klus, die meerdere dagen in beslag neemt. Lees hier meer over muren onderkappen.

Opstijgend vocht in Ingelmunster bestrijden tegen de scherpste prijzen!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Start gratis offerteaanvraag!

Kelderdichting Ingelmunster

Wie last heeft van een vochtige kelder kan een kelderdichting in Ingelmunster laten uitvoeren. Een kelderdichting maakt de muren en vloer volledig waterdicht, waardoor de luchtkwaliteit in de kelder verbetert. Hiermee is de ruimte ook geschikt om te gebruiken als opslagruimte of zelfs als extra werk- of woonruimte.

Een kelderdichting wordt doorgaans met behulp van deze twee methodes:

 • Door middel van een bekuiping: een vakman voorziet de muren en vloer van een nieuwe, waterdichte cementlaag waar grondvocht niet door naar binnen trekt.
 • Door middel van drainage: de vakman legt een drainagesysteem aan op vloer, wand of in de rand die overtollig water blijvend afvoert naar een waterput zodat de kelder droog blijft.

Overweegt u de kelder in te zetten als leefruimte of zelfs als opslagruimte dan is het belangrijk om advies in te winnen bij een vochtexpert. Een te hoge vochtigheidsgraad zorgt ervoor dat uw spullen of voedsel gaat bederven.

Nog op zoek naar een vakman om u hierbij te helpen? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kostprijs!

kelderdichting Ingelmunster

Wat kost een kelderdichting in Ingelmunster?

De kosten van een kelderdichting in Ingelmunster liggen rond de €16,- tot €18,- per m². Bij een gemiddelde kelder van ongeveer 500cm x 350cm x 270 cm kost de kelderdichting ongeveer €750,- tot €830,-. Dat is nog exclusief de afwerking van de kelder, die betaalt u zelf nog.

Voor een permanente waterdichte kelder is het verstandig om ook te kiezen voor een kelderdrainage systeem. De kosten hiervoor beginnen bij een eenvoudig systeem in een kleine kelder rond de €3.500,- maar kunnen, afhankelijk van de situatie, oplopen tot wel €10.000,-

Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
Kelderbekuiping €16,- tot €18,- per m²
Kelderdrainage €3.500,- tot €9.500,-

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per vakman verschillen. Exacte prijs ontvangen? Vergelijk gratis offertes!

Oorzaken van een vochtige kelder

Een vochtige kelder is een veel voorkomend probleem. Dit heeft vooral te maken met de locatie van de kelder. Doordat deze onder het maaiveld ligt, zijn de keldermuren omringd door grondvocht. Als de aansluiting tussen de keldermuren en –vloer niet goed is, dan sijpelt het overtollige water hierdoor langzaam naar binnen.

Natuurlijk is vochtdoorslag ook een mogelijke oorzaak van vochtproblemen in de kelder. De muren zuigen het water dan op, waardoor er aan de binnenkant lelijke vocht- en soms zelfs schimmelplekken ontstaan! Als u de kelder wilt inzetten als verblijfsruimte, is het belangrijk om een kelderdichting te realiseren.

Ook als u uw kelder gebruikt als opslag, is het van belang om een kelderdichting te realiseren. Doet u dit niet, dan raken uw spullen door de hogere luchtvochtigheidsgraad al snel aangetast. Er komt een muffe geur in uw spullen, ze krijgen last van schimmel en etenswaren bederven al snel!

Nieuwsgierig naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Waarom de kelder waterdicht maken?

De kelder bevindt zich onder grondniveau, hierdoor is de druk op de wanden erg groot. Dit kan leiden tot vocht of zelfs een laagje water in de kelder. Vocht is schadelijk voor uw gezondheid. Het zorgt voor een hoge luchtvochtigheid in huis en het veroorzaakt daarnaast schadelijke schimmels.

Daarnaast brengt vocht in de kelder ook schade aan de constructie van uw woning. Bovendien is het niet mogelijk om de ruimte goed te benutten. Maak daarom de kelder waterdicht en benut de ruimte efficiënt, bijvoorbeeld als opslagruimte of extra kamer. Een waterdichte kelder verhoogt ook de waarde van uw woning.

Vochtige kelder bestrijden? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Kelderbekuiping plaatsen

Bij een kelderbekuiping brengt een specialist een waterdichte laag aan op de vloer en de muren van de kelder. Deze laag bestaat uit een fixeerlaag en een aantal lagen van cementmortel met kunsthars. Het is belangrijk dat de elke aangebrachte laag goed droogt, hierdoor neemt het bekuipen een paar dagen in beslag.

De kelder is na de bekuiping volledig droog en u heeft ook geen last meer van een muffe lucht door het vocht. Er kan namelijk geen vocht meer van buiten naar binnen komen en de condensatie wordt ook sterk verminderd.

Hoe gaat de vakman te werk bij het plaatsen van een kelderbekuiping? Hieronder hebben we de verschillende fases van een bekuiping samengevat.

 • Fase 1: voorbereiding. De vakman verwijdert eerst alle huidige wand- en vloerafwerking. Vaak is de ernst van het probleem hierna pas duidelijk, wanneer u ziet hoe het beton is aangetast door grondwater. Eventuele scheuren die hij tegenkomt dicht hij eerst zodat het water hier niet meer naar binnendringt.
 • Fase 2: keldermuren bepleisteren. Voor een goede hechting brengt de vakman eerst een primer aan. Met een waterdichte pasta bepleistert de vakman daarna alle muren. Voor het beste resultaat brengt hij 2 tot 3 lagen aan, maar dit verschilt per situatie. U kunt de muren zelf afwerken op de gewenste manier, zoals behangen, schilderen of stucen.
 • Fase 3: keldervloer bepleisteren. Tot slot bepleistert de vakman de keldervloer. Hij zorgt ervoor dat de vloer egaal is afgewerkt. Een mogelijke optie is een polyurethaancoating in een kleur naar keuze, zodat u geen andere vloerafwerking meer hoeft aan te brengen.

Hoe lang duur het plaatsen van een kelderbekuiping?
Dit verschilt per situatie en hangt grotendeels af van het formaat van de kelder en de ernst van de situatie. Bij een eenvoudige kelder onder de trap die alleen voor opslag gebruikt is de bekuiping vaak al in 1 tot 3 werkdagen afgerond. Gaat het echt om een grote, volledige kelder en bijbehorende bekuiping houdt dan rekening met in ieder geval een week.

Kelderdrainage aanbrengen

Kelderdrainage is een zeer effectieve methode om een teveel aan vocht af te voeren uit de kelder. Het grondwater wordt afgevoerd uit de muren en de vloer naar het riool. Er zijn verschillende vormen, zoals randdrainage, vloerdrainage of wanddrainage. Vaak is een combinatie hiervan het beste.

Voor het draineren gebruikt een vakman noppenfolie of een noppenmembraam. Het water loopt dan via de kanaaltjes van de noppen naar een verzamelput. Vanuit de put wordt het afgevoerd naar het riool.

Soort drainage Hoe werkt het?
Randdrainage Dit type drainage wordt geplaatst in de rand tussen de keldermuur en de keldervloer. Grondwater wat via de kimnaad omhoog komt belandt direct in het drainage systeem en wordt afgevoerd naar het riool of een afvoerput.
Wanddrainage Het drainage systeem met noppen wordt tegen de muur aan bevestigd. Water dat via de muur naar binnendringt komt zo direct in het noppenmembraan terecht en wordt zo afgevoerd naar de put of het riool. Voor de afwerking plaatst de vakman een voorzetwand die u op elke willekeurige manier kunt afwerking.
Vloerdrainage In geval van randdrainage wordt er ook altijd vloerdrainage toegepast, omdat dit systeem samenwerkt. Hetzelfde noppenmembraan wordt op de vloer geplaatst. Water wat via de vloer of wand naar binnendringt wordt dan snel afgevoerd. Bovenop het drainagesysteem plaatst de vakman een nieuwe vloer van beton.

Kelderdichting in Ingelmunster voor een waterdichte kelder!

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

Start gratis offerteaanvraag!

Vochtige kruipruimte

Een vochtige kruipruimte komt regelmatig voor. Dit hoeft ook niet per se een probleem te zijn, omdat u de kruipruimte relatief weinig gebruikt. Wel kan het een probleem zijn als uw vloer niet goed geïsoleerd is, omdat de kou van het vocht opstijgt en zorgt voor een koude vloer. Hierdoor moet u meer stoken om het huis warm te houden en dat zorgt voor hogere energiekosten.

Een vochtige kruipruimte ontstaat door onder andere:

 1. Een hoge grondwaterstand
 2. Lekkage in de kruipruimte
 3. Optrekkend grondwater
 4. Een gebrek aan ventilatie in de kruipruimte

Hoe u dit probleem oplost, hangt dus af van de situatie. Veel mensen kiezen voor bodemisolatie van de kruipruimte. Dit is goedkoop en snel toe te passen, waardoor zij in de woonkamer niet langer last hebben van de koude kruipruimte. Andere opties zijn het aanleggen van een drainage systeem, ventilatie aanbrengen of het (eenmalig) leegpompen van de kruipruimte.

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is in Ingelmunster een veel voorkomende oorzaak van vochtproblemen. U herkent doorslaand vocht aan loslatend behang, afbladderende verf en vervelende vochtplekken. Bovendien hangt er vaak een muffe geur in huis.

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand vocht houdt in dat regenwater dat tegen de gevel aanslaat, naar binnen wordt gezogen. Dit komt alleen voor bij huizen waarvan de gevelmuur poreus is geworden. Het vocht trekt via de muur naar binnen en vormt zowel aan de binnenkant als de buitenkant van de muur lelijke vochtplekken.

Doorslaand vocht wordt niet alleen veroorzaakt door een poreuze gevel: ook een scheur in de gevelbekleding of ouderdom van de gevel zijn mogelijke oorzaken.

Wilt u doorslaand vocht bestrijden? Vergelijk gratis offertes en vind een vochtspecialist in Ingelmunster!

Wat kost doorslaand vocht behandelen?

Om doorslaand vocht te bestrijden moet u de buitenmuur waterdicht maken. De goedkoopste en snelste manier om dit te doen is door middel van impregneren. Dit kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². Houd er dan wel rekening mee dat u de muur ook nog moet laten reinigen en in sommige gevallen ook moet laten repareren. Deze kosten zijn hier nog niet bij inbegrepen.

Andere opties zijn nieuwe gevelbekleding en vochtwerende verf. Gevelbekleding laat u plaatsen vanaf €40,- per m² en verven kost gemiddeld €20,- tot €40,- per m². Deze methodes worden met name toegepast als ook de uitstraling van de muur aan vernieuwing toe is.

Vochtbestrijding methode Gemiddelde kosten*
Gevel impregneren Vanaf €8,- tot €12,- per m²
Vochtwerende verf Vanaf €20,- tot €40,- per m²
Nieuwe gevelbekleding Vanaf €40,- per m²

 

Doorslaand vocht behandelen

Als u de muren tegen doorslaand regenwater wilt beschermen, dan is daar eigenlijk één oplossing voor: het impregneren van de buitenmuur. Als u een vochtspecialist uit Ingelmunster inschakelt voor het impregneren van de muur, dan brengt hij als het ware een extra beschermlaag aan.

Dit maakt het oppervlak waterdicht, waardoor regenwater niet meer de kans krijgt om naar binnen te dringen.

Muren impregneren

Het impregneren van de gevel zorgt ervoor dat deze compleet waterdicht zijn. De vakman spuit een impregneermiddel over het oppervlak.

Dit middel is volledig kleurloos en verandert de uitstraling van uw woning dus niet. Het middel is waterdicht, brandwerend én schimmelwerend. Bovendien zorgt dit ervoor dat vervuiling niet meer hecht aan het oppervlak, waardoor uw gevel in de toekomst gemakkelijk te reinigen is!

Het resultaat van muren impregneren

Vochtwerende verf of nieuwe gevelbekleding?

Een andere manier om te voorkomen dat regenwater in de muur gezogen wordt, is door middel van een vochtwerende verf of door het plaatsen van nieuwe gevelbekleding. Vochtwerende verf is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Nieuwe gevelbekleding beschermt uw gevel ook tegen doorslaand regenwater!

Er is veel keuze in de afwerking. Kunststof gevelbekleding is onderhoudsvriendelijk en houten bekleding geeft uw huis een warme, authentieke uitstraling. Het is ook een optie om steenstrips aan te brengen: dit geeft de uitstraling van een gemetselde gevelmuur.

Het is ook een optie om de vochtige muren te isoleren. Isolatie kan helpen om vochtproblemen in Ingelmunster op te lossen en om wartme beter binnen te houden.

Last van doorslaand vocht? Vochtbestrijding Ingelmunster!

Vraag gratis offertes aan en vind een vochtspecialist bij u uit de buurt!

Gratis offertes vergelijken

Vochtproblemen door condensatievocht

Condensatievocht ontstaat eigenlijk altijd en overal. Tijdens het koken ontstaat er vaak vrij veel condens, maar ook tijdens het douchen en zelfs als u gewoon ademhaalt. Condensatievocht hoeft geen problemen te veroorzaken.

Pas wanneer er onvoldoende ventilatiemogelijkheden in huis is vormt het een groot probleem. Het condens blijft dan namelijk binnen hangen, waardoor de luchtvochtigheid stijgt. Dit merkt u misschien aan druppeltjes op de ramen na het douchen of koken. Op den duur zorgt de hogere luchtvochtigheid voor nare vochtproblemen in Ingelmunster, zoals vochtplekken en schimmel. Er is eigenlijk maar één oplossing voor dit probleem: ventileren.

Wilt u mechanische ventilatie laten installeren? Vraag dan gratis offertes aan! U ontvangt meerdere offertes van vochtspecialisten uit uw eigen regio om te vergelijken. Zo bespaart u snel en eenvoudig!

luchtvochtigheid in huis

Vocht voorkomen met ventilatie

Eén van de beste manieren om vochtproblemen in huis te voorkomen is met voldoende ventilatie.

Waarom is goede ventilatie zo belangrijk?

Als u ventileert, voert u vochtige lucht af naar buiten. In ruil daarvoor krijgt u frisse, droge lucht in huis. Zo ontstaat er geen condens meer op de ramen en blijft het vocht niet plakken tegen muren of plafonds.

Er zijn verschillende methodes om uw huis te ventileren:

 • Natuurlijke ventilatie: natuurlijke ventilatie vindt plaats door middel van ventilatieroosters en ramen. Daarom is het extra belangrijk om de ventilatieroosters in huis 24/7 open te houden! Belangrijk bij natuurlijke ventilatie is dat lucht constant doorstroomt, dus dicht de kieren onder uw deuren niet.
 • Mechanische ventilatie: dit houdt in dat de lucht door middel van een ventilatiesysteem 24/7 ververst wordt. Dit is een mooie manier om ook ruimtes zonder ramen, zoals de badkamer, toch goed te ventileren.

Vochtdetectie

Heeft u last van vocht in huis in Ingelmunster? Er zijn een aantal mogelijke problemen die de vochtige muren veroorzaken. Als u een vochtspecialist inschakelt, dan voert hij dus eerst een vochtdetectie uit. Dit houdt in dat de specialist op zoek gaat naar de oorzaak van de problemen. De expert maakt vaak gebruik van een calciumcarbide test om te kijken hoe vochtig de binnenmuur is.

Betonrot en lekkages: overige vochtproblemen in Ingelmunster

Natuurlijk zijn er nog veel meer vochtproblemen waar u in Ingelmunster last van kunt hebben. Naast de gewone vochtplekken en schimmel bestaat er bijvoorbeeld ook de kans op betonrot. Dit zien we vaak bij hele vochtige kelders of vochtproblemen die al jarenlang niet verholpen zijn. Betonrot repareren houdt in dat de vakman al het aangetaste beton verwijdert en daarna nieuw beton aanbrengt: een ingrijpende klus dus die ook flink wat tijd en geld kost.

Een ander vochtprobleem dat geregeld voorkomt is vocht door een lekkage. U kunt denken aan een daklekkage, maar ook een lek in de douche, het toilet of in de gootsteen kan vochtproblemen veroorzaken. Ook deze herkent u meestal door vochtplekken en kringen op het plafond, de muur of zelfs de vloer. Het goede nieuws is dat lekkages meestal eenvoudig te herstellen zijn en u daarna ook geen last meer heeft van overtollig vocht!

vocht door lek

Vochtproblemen in Ingelmunster?

Schakel een vakman in voor de vochtbestrijding. Vraag gratis offertes aan.

Gratis offertes ontvangen

Schimmel in huis?

Een te hoge luchtvochtigheid veroorzaakt schimmel op het plafond of op de muur. Zeker in het geval van zwarte schimmel is het erg belangrijk dit zo snel mogelijk te verwijderen. Dit is namelijk een flinke aanslag op uw gezondheid. Het verwijderen van schimmel moet op de juiste wijze gebeuren.

In de meeste winkels zijn diverse middelen verkrijgbaar waarmee u de schimmels kunt verwijderen. Gebruik deze altijd volgens de voorschriften zodat u veilig werkt. Het is natuurlijk belangrijk dat u behalve het verwijderen van de schimmels ook de oorzaak aanpakt. Als u een vochtspecialist uit Ingelmunster inschakelt zal hij de oorzaak behandelen én de schimmels voor u verwijderen.

Het is erg belangrijk om de onderliggende oorzaak van schimmel in huis ook aan te pakken, anders blijft de schimmel terugkeren.

Schimmel laten verwijderen

Schimmel zorgt voor lelijke plekken op de muren en het plafonden is schadelijk voor uw gezondheid. Belangrijk dus om het snel te verwijderen. Voor het verwijderen van schimmel is het verstandig om een specialist in te schakelen.

De specialist draagt beschermende kleding en een mondkapje, zodat hij de schadelijke sporen niet inademt. Daarnaast zorgt hij voor een definitieve verwijdering, zodat de ernstige schimmel niet terugkeert. Hier gebruikt hij speciale reinigingsmiddelen. Ook onderzoekt de vakman wat de oorzaak is waardoor de schimmel ontstaat, zodat het onderliggende probleem aangepakt kan worden.

Vocht in huis in Ingelmunster voorkomen

Last van vocht in uw huis in Ingelmunster? Wij geven u hieronder een paar tips om vocht in huis te voorkomen. Ventilatie is hierbij heel belangrijk: zo wordt condensatievocht naar buiten afgevoerd. Ventileer extra als u kookt of doucht, en zet een raam open als u veel visite in huis hebt om vocht in huis te voorkomen.

De belangrijkste tips om vocht in huis te voorkomen:

 • Ventileer voldoende zodat vocht in huis wordt afgevoerd naar buiten.
 • Hang uw was zoveel mogelijk buiten te drogen.
 • Zet tijdens en na het koken of douchen een raam open.
 • Bezoek in huis? Zorg voor extra ventilatie.

Vochtbestrijding Ingelmunster: aanpak op maat

Elke situatie is anders, en daarom hangt de methode van vochtbestrijding in Ingelmunster af van de oorzaak van de problemen. Een vochtspecialist kijkt eerst naar uw situatie en achterhaalt de oorzaak van het vochtprobleem. In overleg met u wordt dan de juiste behandeling bepaalt.

Welke vorm van vochtbestrijding is voor de meest geschikte?

U heeft last van:

 • Opstijgend vocht in de muren: dit lost u best op door middel van injecteren of onderkappen. Meestal is injecteren een goedkopere en snellere keuze.
 • Doorslaand vocht: de muur moet waterdicht worden. Impregneren is de goedkoopste en snelste oplossing. Wilt u de (beschadigde) muur ook opknappen, dan is verven met waterdichte verf of zelfs gevelbekleding een optie.
 • Een vochtige kelder: laat de kelder met een bekuiping waterdicht maken, eventueel in combinatie met kelderdrainage.
 • Een natte kruipruimte: het is slim om eerst het overtollig water weg te pompen en dan te kiezen voor een bekuiping of isolatie, om condensvorming in de kruipruimte te voorkomen.
 • Te veel condens in huis: dit lost u het beste op met voldoende ventilatie.
Recente opdrachten in West-Vlaanderen
Vochtproblemen aanpakken in Brugge
Opstijgend vocht verhelpen in Kortrijk
Condensatievocht bestrijden in Oostende
Doorslaand vocht verhelpen in Roeselare
Vocht bestrijden in Waregem
Vochtige muren aanpakken in Ieper
Vochtbestrijding toepassen in Menen
Condensatievocht verminderen in Knokke-Heist
Muren injecteren in Wevelgem
Kelderdrainage toepassen in Harelbeke

Hoe een vochtspecialist in Ingelmunster vinden?

Er zijn heel veel experts in uw regio te vinden: hoe kiest u dan de beste vochtspecialist in Ingelmunster? Hieronder geven we u een paar aandachtspunten en tips, zodat u weet waar u op moet letten en u zo de beste vakman vindt.

1. Zoek in uw eigen omgeving

Een vakman uit uw eigen regio is vaak goedkoper dan iemand van verder weg. Dat komt omdat u minder voorrijkosten en eventuele leveringskosten betaalt. Bovendien zal een vakman in zijn eigen omgeving nog meer zijn best doen om zijn klanten tevreden te houden, omdat hij vaak een extra goede reputatie hoog te houden heeft.

2. Vraag om recensies

Vraag vrienden en kennissen om ervaringen en recensies. Zo krijgt u een duidelijk beeld van de kwaliteiten en klantvriendelijkheid van de vochtspecialist. Online vindt u ook vaak ervaringen en recensies. Kijk hierbij niet alleen naar de lovende reviews, maar ook naar de minder positieve recensies en ga na hoe de vakman dit opgevolgd heeft. Zo weet u ook wat u staat te wachten mochten er toch problemen ontstaan.

3. Neem de garantievoorwaarden door

Elke vakman hanteert andere garantievoorwaarden. Het is altijd verstandig om deze door te nemen en bij grote verschillen te kiezen voor de vakman met de beste garanties. Of u liever meer betaalt voor uitstekende garanties of juist bespaart op een vakman zonder goede garanties is aan u.

4. Vraag wanneer de vochtbestrijding plaatsvindt

Wie met vochtproblemen zit laat het liefst zo snel mogelijk vochtbestrijding uitvoeren. Zoek daarom naar een vakman die zo snel mogelijk kan beginnen, omdat u zo extra schade voorkomt.

5. Vergelijk gratis offertes

Kijk hierbij niet alleen naar de genoemde kosten op de offerte, maar ook welke werkzaamheden hier wel of niet bij inbegrepen zitten, wat de voorwaarden zijn en hoe de offerte eruitziet. De meest betrouwbare vakmannen sturen een overzichtelijke offerte waarin elke kostenpost duidelijk omschreven is.

Premie vochtbestrijding 2024

Het kan zo zijn dat u bij vochtbestrijding in Ingelmunster recht heeft op een mooie premie. Dit is bijvoorbeeld het geval bij het behandelen van (binnen)muren tegen optrekkend vocht door middel van injecteren of onderkappen.

Voorheen vroeg u de overkoepelende renovatiepremie hiervoor aan, dit was een premie van 20% of 30% van uw investering. Deze is sinds 30 juni 2022 niet meer aan te vragen. Per 1 oktober maakt u in plaats daarvan gebruik van Mijn Verbouwpremie, een samenwerking tussen Wonen Vlaanderen en netbeheerder Fluvius! Mijn verbouwpremie is een premie van 35% tot 50% op verschillende vochtbestrijdingswerken. Meer over deze premie leest u op vlaanderen.be.

Daarnaast is het natuurlijk nog mogelijk dat uw gemeente ook een premie aanbiedt. Dit controleert u eenvoudig via het gemeenteloket. Of vraag dit na bij uw vochtspecialist, die is ook op de hoogte van eventuele plaatselijke premies.

Welke premie? Voor welke vochtbestrijding? Bedrag Voorwaarden
Mijn verbouwpremie (vanaf 1 oktober 2022) Binnenmuren injecteren of onderkappen, behandelen van huiszwam, behandelen van keldermuren tegen insijpelend vocht 35% tot 50% van de investering Vanaf 1 oktober 2022 aan te vragen
1 aanvraag (in dezelfde categorie) per 5 jaar
Alleen voor huizen vanaf 15 jaar oud
Minimaal factuurbedrag van €1.000,-, maximale premie over €5.000,-
Premies en subsidies van gemeenten n.v.t. n.v.t. Verschilt per gemeente
Overkoepelende renovatiepremie (Tot 30 juni 2022) Binnenmuren injecteren of onderkappen, behandelen van huiszwam, behandelen van keldermuren tegen insijpelend vocht 20% of 30% van de investering Is sinds 30 juni 2022 niet meer aan te vragen. Gaat samen met de premies van Fluvius over in Mijn verbouwpremie.

 

vocht bestrijden Ingelmunster

Vochtbestrijding Ingelmunster nodig? Gratis offertes vergelijken!

Zoekt u een vochtspecialist voor vochtbestrijding in Ingelmunster? Vergelijk gratis offertes! Kies de vakman met het beste aanbod en u bespaart tot wel 40% op de kosten van uw vochtbestrijding. Al uw vochtproblemen verdwijnen als sneeuw voor de zon.

Start gratis offerteaanvraag!

Na de aanvraag ontvangt u gratis 5 offertes van vochtbestrijders bij u uit de regio. Geen zorgen: de offerteaanvraag is gratis én vrijblijvend: u zit dus helemaal nergens aan vast.


Gratis offertes vergelijken