Vochtbestrijding Schoten

Welke vochtproblemen wilt u verhelpen?

Opstijgend vocht

Opstijgend vocht is grondwater wat in de onderste laag stenen trekt.

Meer informatie

Doorslaand vocht

Doorslaand vocht is vocht dat via de buitenmuur binnendringt.

Meer informatie

Condensatievocht

Condensatievocht ontstaat wanneer vochtige lucht afkoelt tegen een koud oppervlak.

Meer informatie

Vochtspecialist

vochtbestrijding Schoten
Wist u dat vochtproblemen schadelijk zijn voor uw woning in Schoten en voor uw gezondheid? Pak daarom de problemen professioneel aan met vochtbestrijding. Op deze pagina leest u meer over het bestrijden van opstijgend en doorslaand regenwater en condensatievocht. Daarnaast geven we u een aantal gemiddelde prijzen voor het behandelen van vocht in uw huis en kelder. Op zoek naar een vochtspecialist uit Schoten?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk vochtspecialisten in uw regio en bespaar tot wel 40% op de kosten. Dit is gratis en vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast! Op deze pagina leest u welke vochtproblemen regelmatig voorkomen en welke manieren van vochtbestrijding hiervoor gebruikelijk zijn. Ook krijgt u tips om te besparen en leest u hoe u vochtproblemen voorkomt.

Waarom vocht in huis professioneel bestrijden?

Door een professional in te schakelen voor het detecteren van de oorzaak en het behandelen van vocht in uw huis in Schoten, bent u verzekerd dat de vochtbestrijding op de juiste manier wordt gedaan. Alleen dan bent u er zeker van dat het vocht in huis in Schoten niet terugkeert.

Een specialist heeft namelijk veel ervaring en vakkennis over vochtbestrijding, hierdoor verloopt het behandelen sneller.

Vochtdetectie

Elk vochtprobleem vergt een andere methode voor vochtbestrijding. U kunt uw muren wel laten onderkappen, maar als de oorzaak doorslaand regenwater is, zal dit geen nut hebben. Dit is natuurlijk zonde en het kost ook onnodig veel geld.

Met een vochtdetectie controleert de specialist wat de oorzaak is van uw problemen en welke oplossing daarvoor het meest geschikt is. De specialisten hebben hier veel ervaring mee en helpen u graag.

Vergelijk vochtspecialisten & bespaar

Op zoek naar een vochtspecialist voor het oplossen van vochtproblemen in uw huis in Schoten? Om op de prijzen voor vochtbestrijding te besparen is het verstandig om een aantal offertes te vergelijken.

Door te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt voor het oplossen van vochtproblemen. Vergelijk de vrijblijvende offertes op basis van de prijzen. Controleer ook wat allemaal inbegrepen is in de totaalprijs.


Gratis offertes vergelijken

Zonder enige verplichting!


vochtproblemen in huis

Welke vochtproblemen in Schoten?

Er zijn verschillende soorten vochtproblemen die elk een eigen oorzaak en oplossing hebben. Vocht aan de onderkant van de muren wordt meestal veroorzaakt door opstijgend grondvocht.

Vochtplekken en schimmelplekken aan de bovenkant van de muren kunnen meerdere oorzaken hebben. Een bouwtechnisch probleem kan aan de grondslag liggen, maar ook verkeerde of onvoldoende ventilatie. Binnendringend vocht komt bijvoorbeeld terecht in de binnenmuren en veroorzaakt zo schade.

Condens moet afgevoerd worden door uw huis te ventileren, maar wanneer dit niet gebeurt dan zet het af tegen de muren. Vaak heeft u dan ook last van beslagen ramen.

Vochtproblemen; oorzaken en oplossingen

Probleem Mogelijke oorzaak Oplossing
Vocht in de kelder? Opstijgend vocht of
Doorslaand vocht
Kelderbekuiping of kelderdrainage
Muren vochtig langs onder? Opstijgend vocht Injecteren of onderkappen
Vochtplekken op de muur? Doorslaand vocht Impregneren
Beslagen ramen? Condensatievocht Ventileren
Nat beton? Betonrot Betonreparatie
Vocht in nieuwbouwwoning Bouwvocht Ventileren en lucht ontvochtigen in huis
Vocht door lek Slechts geplaatst daklood, koudebrug, etc. Oplossen door constructief in te grijpen of de buis te repareren.

prijzen vochtbestrijding Schoten

Wat kost vochtbestrijding?

De prijs voor vochtbestrijding is voornamelijk afhankelijk van de bestrijdingsmethode. In de prijstabel vindt u een aantal gemiddelde prijzen. Om opstijgend vocht te bestrijden kunt u de muren injecteren of onderkappen. Deze methode is het goedkoopste, namelijk vanaf €100,- per lopende meter en onderkappen is iets duurder want dit proces is arbeidsintensiever.

Doorslaand regenwater kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². De prijzen zijn afhankelijk van de grootte van het te behandelen oppervlak, de materiaalkosten en de arbeidskosten. Houd daarnaast rekening met de voorrijkosten. Bespaar op deze kosten door een specialist uit de omgeving te kiezen.

Vochtbestrijding prijzen

Methode van vochtbestrijding Geschikt voor bestrijding van o.a. Gemiddelde prijs*
Impregneren Doorslaand vocht €8,- tot €12,- per m²
Injecteren Opstijgend vocht Vanaf €100,- per lopende meter
Onderkappen Opstijgend vocht €100,- tot €150,- per lopende meter
Kelderdichting Vochtige kelder €4.000 tot €10.000,-
Ventilatie Condensvocht €40,- tot €1.500,-
Isolatie aanbrengen (kruipruimte) Vochtige kruipruimte €20,- tot €30,- per m²

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtspecialisten uit Schoten.

Prijsopbouw: vocht bestrijden

De prijsopbouw van vochtbestrijding is in te delen in drie categorieën. Gemiddeld 2% van de totaalprijs gaat naar de voorrijkosten. Kies daarom voor een vochtspecialist in Schoten zodat de voorrijkosten zo laag mogelijk zijn.

Gemiddeld gaat 26% van het totaalbedrag naar de arbeidskosten en ongeveer 72% van de totaalprijs is bedoeld voor de materiaalkosten.

prijsopbouw vocht bestrijden

Premie vochtbestrijding?

Met een premie houdt u de kosten van vochtbestrijding laag. Er zijn verschillende premies waar u mogelijk recht op hebt. Op premiezoeker.be vindt u eenvoudig een overzicht van alle landelijke en plaatselijke subsidies die u aan kunt vragen bij vochtbestrijding in Schoten.

Een voorbeeld van zo’n premie is de overkoepelende renovatiepremie. Dit is een premie van 20% of 30% als u investeert in minimaal €2.500,- in het bestrijden van opstijgend vocht in Schoten. Meer hierover leest u op vlaanderen.be. Benieuwd hoe u deze premie aanvraagt? Lees dan verder op premiezoeker.be.

Geen recht op een premie? In veel gevallen profiteert u van een verlaagd btw-tarief op uw vochtbestrijding! Meer over de voorwaarden leest u op premiezoeker.be.

Last van vocht in uw huis in Schoten? Vergelijk gratis offertes!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Gratis offertes vergelijken

Vochtige kelder

Een vochtige kelder is één van de meest voorkomende vochtproblemen in Schoten. Kelders bevinden zich onder het maaiveld en zijn omringd door grond. Het water in de grond drukt tegen de wanden van de kelder aan en probeert binnen te dringen. Het is daarom belangrijk dat de wanden en de vloer vochtwerend zijn.

Is dit niet het geval, dan sijpelt er vocht langzaam naar binnen. Dit veroorzaakt niet alleen vochtige wanden, maar soms zelfs een laagje water in de kelder. Om te voorkomen dat grondwater naar binnen dringt is het mogelijk om een kelderdichting uit te laten voeren door een vochtspecialist.

Nieuwsgierig naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

Waarom de kelder waterdicht maken?

Een vochtige kelder is niet goed te gebruiken. Opslag van spullen of voorraad is bijvoorbeeld niet mogelijk, want uw spullen zullen muf gaan ruiken door de hoge luchtvochtigheid. Deze hoge vochtigheidsgraad zorgt ook voor vochtplekken en schimmelvorming. Daarnaast ruikt u een bedompte geur in uw woning.

Door de kelder waterdicht te maken kunt u de ruimte gebruiken als extra kamer, bijvoorbeeld als speelkamer, en als opslag. Hierdoor verhoogt u ook de waarde van uw woning. Er zijn verschillende methodes om de kelder waterdicht te maken.

kelderdichting Schoten

Kelderdichting Schoten

Er zijn twee manieren voor kelderdichting: door het plaatsen van kelderbekuiping of -drainage. Kelderdichting door middel van kelderdrainage wordt voornamelijk gebruikt voor het dichten van zeer vochtige kelders om het overtollige water af te voeren naar het riool.

Bekuiping is een zeer effectieve methode van vochtbestrijding tegen binnensijpelend vocht of vochtdoorslag. Met kelderbekuiping maakt u de kelder helemaal waterdicht.

Kelderbekuiping plaatsen

Met kelderbekuiping zorgt u ervoor dat vocht niet meer binnen kan dringen in de kelder. De bekuiping bestaat uit een cementlaag op de muren en de vloer. De cementlaag bestaat uit meerdere onderdelen: een fixeerlaag en meerdere lagen waterdichte cementmortel.

Elke laag moet eerst goed drogen, voordat de volgende aangebracht kan worden. Hierdoor duurt het gehele proces een aantal dagen. De cementlaag voorkomt dat er grondwater in de muren kan kruipen. Het is verstandig om en specialist uit Schoten in te schakelen voor de kelderbekuiping, zodat u verzekerd bent van het beste resultaat.

Kelderdrainage aanbrengen

Met kelderdrainage wordt het teveel aan water in de kelder afgevoerd naar een afvoerput. Deze put staat weer in verbinding met het riool. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een noppenmembraam of noppenfolie. Deze plaatst de vakman in de vloer en de muren.

Door het membraam of de folie ontstaan er allemaal kleine kanalen waardoor het water naar de afvoerput kan lopen. Er wordt vaak gekozen voor een combinatie van randdrainage, wanddrainage en vloerdrainage.

Maak uw kelder waterdicht met kelderbekuiping of drainage!

Bespaar op de kosten voor de kelderdichting door offertes te vergelijken.

Gratis offertes

Opstijgend vocht Schoten

In veel nieuwe woningen is een vochtwering aan de onderkant van de buitenmuren aangebracht, hiermee voorkomt u de opname van grondwater. Bij oudere woningen is dit echter niet het geval en dan is het noodzakelijk om zelf een vochtwering te plaatsen. Opstijgend vocht herkent u door vochtplekken aan de onderkant van de muren. Het ontstaat doordat grondwater naar boven kruipt.

Naast het veroorzaken van vochtplekken en schimmel, beschadigt opstijgend vocht ook de fundering van uw huis in Schoten. Daarnaast wordt de luchtvochtigheid verhoogt, waardoor u meer moet stoken en meer geld kwijt bent aan de energiekosten.

Start nu de gratis offerteaanvraag en krijg inzicht in de kosten voor het verhelpen van opstijgend vocht.

Hoe opstijgend vocht behandelen?

Wanneer u last heeft van opstijgend vocht is het belangrijk om te zorgen dat u het omhoog kruipen van het grondwater stopt. Hiervoor plaatst een vakman een vochtwering door de muren te injecteren met een speciale gel of door ze te onderkappen. Er ontstaat een beschermende laag die het grondwater stopt dat omhoog kruipt.

Muren injecteren

Injecteren is één van de methodes om opstijgend vocht te voorkomen. De vakman maakt een aantal kleine gaatjes in de muren, ongeveer op 10 tot 15 centimeter afstand van elkaar. Via deze vulgaatjes spuit hij een vochtwerend injectiemiddel in de muren. Deze dringt tot diep in de muur en hard daarna uit. De uitgeharde gel blokkeert het grondwater.

Muren injecteren, hoe werkt het?

Muren onderkappen

Het proces voor het onderkappen van de muren is arbeidsintensief en vereist vakkennis. De muren worden namelijk aan de onderkant doorgezaagd. In de zaagsnede plaatst de vakman een waterkerende laag. Dit proces verloopt meter per meter, waarbij de vakman de stabiliteit van het huis steeds in de gaten houdt. Dankzij de waterkerende laag kan het vocht niet meer omhoog kruipen.

Op zoek naar een specialist voor het oplossen van opstijgend vocht?

U bespaart tot wel 40% op de vochtbestrijdingskosten door prijsoffertes te vergelijken!

Gratis offertes ontvangen

Doorslaand vocht Schoten

Heeft u last van doorslaand vocht? Dit herkent u onder andere aan vochtplekken op de muur. Het behang kan gaan loslaten op de vochtige plekken en verf bladdert mogelijk af.

Wat is doorslaand vocht?

Doorslaand regenwater houdt in dat een poreuze gevelmuur regenwater opzuigt. Het regenwater trekt dan naar binnen toe en veroorzaakt vervelende vochtproblemen. De enige manier om doorslaand regenwater te bestrijden is door de muur volledig waterdicht te maken. Dit kan bijvoorbeeld door de muren te impregneren!

Wilt u doorslaand vocht bestrijden? Vergelijk dan gratis de prijzen van vochtspecialisten bij u in de buurt!

Doorslaand vocht behandelen

Vochtdoorslag in muren kunt u oplossen door de muren te impregneren zodat de buitenmuur waterdicht is. De vakman gebruikt hiervoor een speciaal impregneermiddel voor. Dit middel is transparant en na het aanbrengen ziet u er niets meer van. Het aanbrengen van impregneermiddel kost ongeveer een dag en werkt na het drogen meteen.

Muren impregneren

Het impregneren van de muren zorgt voor een waterdichte beschermlaag. De vakman brengt impregneermiddel aan met een elektrische pomp en een spuit. Hij begint altijd bovenaan de buitenmuur en werkt zo langzaam naar beneden. Hierbij is het belangrijk dat er een egale dekking komt en dat er geen één plekje overgeslagen wordt. Na het drogen van het impregneermiddel is de muur beschermd tegen vocht, dit kan niet meer binnendringen in de buitenmuren.

Het resultaat van muren impregneren

Vochtwerende verf of nieuwe gevelbekleding?

Er is nog een manier om uw gevelmuur waterdicht te maken: door middel van vochtwerende verf of met nieuwe gevelbekleding. Nieuwe gevelbekleding plaatst u over de gevel heen. Dit beschermt het niet alleen tegen regenwater, maar ook tegen kou en temperatuurwisselingen. Er is de keuze uit verschillende soorten afwerkingen, zoals kunststof, hout en steenstrips.

Vochtwerende verf is een stuk goedkoper. Hierbij verft u de gevel gewoon met een waterafstotende verf, waardoor regenwater niet langer de kans heeft in de gevel te trekken.

Vochtproblemen door condensatievocht

Condensatievocht ontstaat door simpelweg te leven in uw huis. Er komt namelijk vocht vrij door te koken, te douchen en door de was op te hangen. Het vocht dat vrij komt noemen we condens.

Meestal wordt de condens afgevoerd, bijvoorbeeld door te ventileren, maar wanneer dit niet of onvoldoende gebeurt, ontstaat er een probleem. U merkt dan bijvoorbeeld dat er ’s ochtends de ramen beslagen zijn, dat uw was langzaam droogt en u een muffe geur ruikt. Het condensatie hecht zich dan namelijk aan de muren en plafonds, maar ook aan uw meubels. Daarnaast is de luchtvochtigheid in uw woning erg hoog.

Wilt u mechanische ventilatie laten installeren? Vraag dan gratis offertes aan! U ontvangt meerdere offertes van vochtspecialisten uit uw eigen regio om te vergelijken. Zo bespaart u snel en eenvoudig!

luchtvochtigheid in huis

Vocht voorkomen met ventilatie

Vochtproblemen door condens kunt u voorkomen door uw huis te ventileren, dit is de enige oplossing. Zet daarom regelmatig een raampje open, open het raam van de badkamer na het douchen om te ventileren en vergeet ook de ventilatieroosters niet.

Natuurlijke ventilatie is in ieder huis aanwezig, maar soms is dit onvoldoende. Dan is het verstandig om extra natuurlijke ventilatiemogelijkheden aan te brengen of een mechanische ventilatie.

Mechanische ventilatie

Met mechanische ventilatie hoeft u niet meer te vertrouwen op de natuurlijke ventilatie alleen. Het mechanische ventilatiesysteem zorgt voor een goede luchtdoorstroming. De lucht wordt uit uw woning gezogen en vervangen met schone en frisse lucht.

Door de gecontroleerde toevoer en afvoer van lucht wordt uw woning eenvoudig geventileerd. Het is belangrijk om mechanische ventilatie regelmatig schoon te maken, zodat het optimaal werkt.

Natuurlijke ventilatie

Natuurlijke ventilatie ontstaat door kieren en naden in uw woning, maar ook wanneer u een raampje open zet voor frisse lucht. Wanneer de natuurlijke ventilatie onvoldoende is, is het belangrijk om ventilatiemogelijkheden toe te voegen aan uw huis in Schoten. Vaak kiest men voor het plaatsen van een aantal ventilatieroosters, bijvoorbeeld bij de ramen of in de kelder, of het plaatsen van een klein klepraampje.

Last van opstijgend, doorslaand of condensatievocht?

Een vochtspecialist zorgt voor een gedegen oplossing. Vraag gratis offertes aan en bespaar!

Nu gratis offertes vergelijken

Schimmel in huis?

Ziet u zwarte plekken op uw muren of plafond? Dan heeft u waarschijnlijk last van schimmelvorming. De meest voorkomende schimmelsoort is namelijk zwarte schimmel en de sporen van de schimmel verspreiden zich snel. Schimmels worden veroorzaakt door vocht, bijvoorbeeld door condensatievocht, maar ook opstijgend en doorslaand vocht zijn veroorzakers van schimmels.

Schimmelvorming geeft niet alleen lelijke plekken, maar is ook schadelijk voor uw gezondheid. Het verwijderen van de schimmel helpt voor de schadelijkheid, maar hiermee pakt u niet het probleem aan waardoor het veroorzaakt wordt. Na een tijdje zult u zien dat de schimmelplekken weer teruggekeerd zijn.

Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar op de kosten!

Schimmel laten verwijderen

Het is vaak eenvoudig om kleine schimmelplekken te verwijderen, maar voor grote plekken is het verstandig om een vochtspecialist uit Schoten in te schakelen. Hij draagt tijdens het verwijderen speciale beschermende kleding en een mondkapje, zodat hij geen schadelijke schimmelsporen inademt.

Voor het verwijderen van schimmel gebruik een specialist reinigingsmiddelen en borstels. Zeer ernstige schimmelproblemen worden verwijderd door te werken met stoom of chemische middelen. Daarnaast onderzoekt hij de oorzaak van de schimmelvorming, want zonder de onderliggende oorzaak aan te pakken groeit de schimmel na het verwijderen gewoon weer opnieuw.

Betonrot door vocht

Gewapend beton bestaat uit een bewapening van metaal en beton. Wanneer er vocht bij de wapening komt, begint het te roesten, dit wordt ook wel betonrot genoemd. Doordat er zuurstof en vocht bij komt ligt het metaal bloot en blijft het roesten. Wanneer u het niet laat repareren, verspreidt het betonrot continu.

Betonrot is te herkennen aan oneffenheden, donkere vlekken en puntjes en roestplekken. Het veroorzaakt daarnaast scheuren en het beton brokkelt door de rot af. Het is belangrijk om betonrot te behandelen, want de constructie wordt steeds minder stevig en de repareerkosten worden hoger.

Last van betonrot? Vraag direct gratis offertes aan en krijg inzicht in de kosten!

Betonreparatie

Wanneer het beton aangetast is door rot, is het noodzakelijk om een betonreparatie uit te voeren. Zonder betonreparatie gaat het rotproces namelijk door waardoor uiteindelijk alle beton aangetast is. Een specialist verwijdert het door rot aangetaste beton en behandelt de bewapening daarna met een coating. Vervolgens vult hij het beton weer aan.

vocht door lek

Vocht door lek

Vocht in uw huis in Schoten kan ook ontstaan door een lek. Een bekend lek dat problemen veroorzaakt is een lek in de waterleiding. In veel gevallen is de waterleiding weggewerkt in de vloer of muur. Hierdoor herkent u een lek niet direct. Langzaamaan vult uw muur zich met water. De eerste signalen zijn een muffe geur, vochtplekken op de muur en behang dat loslaat.

Daarnaast zijn er nog andere soorten lekkages die problemen veroorzaken. Daklood is een materiaal dat het dak waterdicht maakt. Als dit slecht is aangesloten of tijdens een storm omhoog is gaan staan, dan loopt het regenwater gewoon bij u naar binnen.

Tips om vocht in huis te voorkomen

Met ventileren wordt vocht in huis afgevoerd naar buiten en voorkomt u grote vochtproblemen in uw huis. In sommige gevallen moet u extra ventileren: bijvoorbeeld tijdens het koken of als er veel visite over de vloer is. Ook sporten en de was drogen zorgt voor extra condensvorming, waardoor extra ventilatie verstandig is.

Zo voorkomt u vocht in uw huis in Schoten:

  • Ventileer altijd als u kookt, doucht of sport. Zo voorkomt u vocht in huis.
  • Als er veel mensen in huis zijn, zorg dan voor extra ventilatie.
  • Hang uw was zoveel mogelijk buiten te drogen of open een raam.
  • Zet een mechanische ventilatie nooit uit en laat ventilatieroosters altijd open staan.

Vochtbestrijding Schoten: aanpak op maat

Doordat er vele oorzaken zijn voor vochtproblemen wordt er altijd een aanpak op maat gemaakt voor uw woning in Schoten. Het is namelijk belangrijk om de problemen op de juiste manier te behandelen, anders heeft het niet het gewenste effect en blijft het vochtprobleem bestaan.

Een vochtspecialist heeft hier veel ervaring mee en onderzoekt eerst de oorzaak.

Recente opdrachten in de omgeving van Antwerpen
Vochtproblemen aanpakken in Mechelen
Condensatievocht bestrijden in Geel
Doorslaand vocht verhelpen in Heist op den Berg
Vocht bestrijden in Mol
Opstijgend vocht verhelpen in Turnhout
Kelderdrainage toepassen in Lier
Vochtbestrijding toepassen in Herentals
Vochtige muren aanpakken in Brasschaat
Muren injecteren in Antwerpen
Condensatievocht verminderen in Brecht
vocht bestrijden Schoten

Vochtspecialist Schoten nodig? Gratis offertes vergelijken!

Wilt u voor eens en voor altijd van uw vochtproblemen verlost zijn? Schakel de hulp van een vochtspecialist in! U weet zeker dat hij uw problemen vakkundig aanpakt.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Vergelijk gratis de offertes van specialisten in uw regio en vind gemakkelijk de vakman met het beste aanbod. Zo bespaart u tot wel 40% op de totale kosten van uw vochtbestrijding in Schoten!


Gratis offertes vergelijken

Binnen 1 minuut geregeld!