Vochtproblemen in Lebbeke bestrijden?

Vergelijk gratis offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken

Vochtbestrijding Lebbeke

Vocht in huis in Lebbeke? Schakel een vochtspecialist in voor kwalitatieve vochtbestrijding! Alle vochtproblemen verdwijnen, waardoor u een gezonder leefklimaat in huis heeft. Op zoek naar een vochtspecialist bij u in de buurt?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan zo snel mogelijk offertes in uw mailbox. Vergelijk de prijzen en bespaar zo tot wel 40%! Deze offerteservice is gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast. Meer weten over vochtbestrijding in Lebbeke? Op deze pagina leest u alles over het bestrijden van verschillende vochtproblemen. Ook krijgt u tips om vocht in uw huis te voorkomen.

Waarom vocht in huis in Lebbeke bestrijden?

Alleen met een professionele vochtbestrijding in Lebbeke bent u verzekerd van de beste hulp en bestrijdt u vocht in huis. Zo bent u in één keer van al uw vochtproblemen verlost. Bovendien bespaart dit uzelf een hoop waardevolle tijd en energie.

Een professioneel vochtbestrijding specialist heeft namelijk voldoende kennis en ervaring om de oorzaak van de vochtproblemen in Lebbeke snel op te sporen. Hierna gaat hij snel aan de slag, zodat u zo snel mogelijk verder kunt met de dagelijkse gang van zaken!

Vergelijk vochtspecialisten & bespaar

Als u op zoek bent naar een vochtspecialist in Lebbeke, dan ziet u vaak door de bomen het bos niet meer. Er zijn zo veel specialisten werkzaam: hoe vindt u nu het beste aanbod?

Via het offerteformulier vraagt u met één druk op de knop gratis prijsoffertes aan bij maximaal 5 goedkope bedrijven. Vergelijk de prijzen en kies zo de vochtspecialist met het beste aanbod! Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

vochtbestrijding Lebbeke

Wat kost vochtbestrijding in Lebbeke?

De kosten voor vochtbestrijding in Lebbeke zijn uiteraard volledig afhankelijk van de door u gekozen methode voor het oplossen van het vochtprobleem. Helaas heeft u niet altijd de keuze, omdat u de behandeling volledig moet aanpassen aan de oorzaak van de vochtproblemen.

Heeft u last van vochtige muren? Afhankelijk van de oorzaak laat u deze impregneren of injecteren. Impregneren is relatief goedkoop en kost ongeveer €8,- tot €12,- per vierkante meter. Injecteren is duurder, hiervan liggen de prijzen rond de €100,- per lopende meter.

Bij grotere werkzaamheden, zoals het realiseren van een kelderdichting in Lebbeke, liggen de kosten iets hoger. De gemiddelde kosten voor het dichten van de kelder ligt rond de €4.000,- tot €10.000,-.

Niet alleen het soort vochtprobleem en de methode hebben invloed op de prijs, ook het eventueel verwijderen van schimmel en de afwerking van de muren beïnvloeden de kosten.

Besparen op de kosten voor vochtbestrijding? Vergelijk gratis en vrijblijvend offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Vochtbestrijding prijzen 2024

Methode van vochtbestrijding Gemiddelde prijs* Geschikt voor bestrijding van o.a.
Impregneren €8,- tot €12,- per m² Doorslaand vocht
Injecteren Vanaf €100,- per lopende meter Opstijgend vocht
Onderkappen €100,- tot €150,- per lopende meter Opstijgend vocht
Kelderdichting €4.000 tot €10.000,- Vochtige kelder
Ventilatie €40,- tot €1.500,- Condensvocht
Isolatie aanbrengen (kruipruimte) €20,- tot €30,- per m² Vochtige kruipruimte
Vochtdetectie €50,- tot €150,- per m² Vochtprobleem oplossen

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Benieuwd naar de exacte kosten? Vraag dan gratis en vrijblijvend offertes aan van vochtspecialisten.

Vochtbestrijding Lebbeke: prijsopbouw

De totale kosten van vochtbestrijding woning in Lebbeke zijn in te delen in drie categorieën. Ongeveer 26% van het totaalbedrag gaat naar de arbeidskosten. Elke vochtspecialist bepaalt zijn eigen uurtarief, daarom verschilt dit per vochtbestrijdingsbedrijf.

Het grootste deel van de kosten zijn de materiaalkosten: gemiddeld 72% van het totaalbedrag gaat naar het materiaal. Tot slot betaalt u nog ongeveer 2% aan voorrijkosten.

prijsopbouw vocht bestrijden

Vochtbestrijding: handige prijsvoorbeelden

vochtproblemen in huis

Vochtproblemen Lebbeke: welke soorten & oorzaken?

Omdat er veel verschillende soorten vochtproblemen zijn, is het belangrijk om een specialist in te schakelen om te onderzoeken wat de oorzaak hiervan is. Alleen dan kan het vochtprobleem op de juiste manier aangepakt worden.

Onderkappen is bijvoorbeeld zeer geschikt wanneer u last heeft van vochtige muren aan de onderkant, maar doet voor het bestrijden van doorslaand regenwater niets. Heeft u last van witte aanslag op de muren? Dan heeft u last van salpeter. Een vochtbestrijder verwijderd salpteter en pakt de onderliggende oorzaak aan.

Een specialist onderzoekt daarom eerst wat de oorzaak is van het vochtprobleem en past de bestrijdingsmethode daarop aan. In de tabel ziet u de meest voorkomende vochtproblemen in Lebbeke, de mogelijke oorzaak en de oplossing.

Vochtspecialist inschakelen voor vochtbestrijding? Vraag gratis offertes aan en vind een vochtspecialist bij u uit de buurt!

Vochtproblemen; oorzaken en oplossingen

Probleem Hoe te herkennen? Mogelijke oorzaak Oplossing
Vocht in de kelder Vochtige keldermuren, muffe geur, schimmels of afschilferende pleisterlaag Opstijgend vocht of
Doorslaand vocht
Kelderbekuiping of kelderdrainage
Muren vochtig langs onder Behang dat loslaat, vochtplekken, vochtige muur Opstijgend vocht Injecteren of onderkappen
Vochtplekken op de muur Schimmel, vochtplekken, wandafwerking laat los, muffe geurtjes Doorslaand vocht Impregneren
Beslagen ramen Regelmatig condensvorming aan de binnenkant van de ramen Condensatievocht Ventileren
Nat beton Muffe geur, vochtige, donkere plekken in het beton, witte zoutaanslag Betonrot Betonreparatie
Vocht in nieuwbouwwoning Scheuren in muren en plafonds, vloer die kromtrekt, condensvorming Bouwvocht Ventileren en lucht ontvochtigen in huis
Vocht door lek Vochtplekken en schimmel, muffe geurtjes, natte muren of plafonds Slechts geplaatst daklood, koudebrug, etc. Oplossen door constructief in te grijpen of de buis te repareren.

Besparen op vochtbestrijding in Lebbeke?

Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Gratis offertes vergelijken

Opstijgend vocht Lebbeke

Opstijgend vocht is in Lebbeke een veel voorkomende oorzaak van vochtproblemen. Grondwater trekt in het metselwerk in de muur en bij een gebrek aan een waterkering trekt het vocht langzaam naar boven.

U herkent problemen door opstijgend vocht, door vochtplekken, een muffe geur en eventueel zelfs een loslatende wandafwerking. Wat moet u doen bij opstijgend vocht? Er zijn verschillende manieren om de problemen te bestrijden: de muren injecteren of onderkappen.

Wilt u van opstijgend vocht verlost zijn? Schakel dan een vochtspecialist in! Vergelijk gratis offertes en bespaar zo tot wel 40% op de vochtbestrijding in Lebbeke.

Start gratis offerteaanvraag en krijg inzicht in de kosten voor het verhelpen van opstijgend vocht.

Wat kost opstijgend vocht behandelen?

De kosten voor het behandelen van opstijgend vocht beginnen vanaf €100,- per strekkende meter Injecteren is de snelste en goedkoopste methode met een prijs vanaf €100,- per meter en voor injecteren betaalt u gemiddeld €100,- tot €150,- per meter.

Heeft u een spouwmuur die u wilt laten injecteren, dan moet u de binnen- en buitenkant behandelen. De kosten liggen hiervoor rond de €180,- per meter. Is de muur beschadigd, dan zijn er ook reparaties nodig. De kosten lopen dan op tot €250,- per meter.

Vochtbestrijding methode Gemiddelde prijs*
Buitenmuur injecteren Vanaf €100,- per strekkende meter
Binnen- en buitenmuur injecteren Vanaf €180,- per strekkende meter
Buitenmuur repareren en injecteren Vanaf €250,- per strekkende meter
Muur onderkappen Vanaf €100,- tot €150,- per strekkende meter

*Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per vakman verschillen. Voor een exacte prijs vraagt u best gratis offertes aan!

Hoe opstijgend vocht behandelen?

  Opstijgend grondvocht kunt u oplossen door te zorgen dat het water niet langer omhoog kan trekken. Dit doet u door middel van een vochtkering. In relatief nieuwe woningen is deze vochtkering standaard geplaatst, maar in oudere woningen is dit nog niet aanwezig. De vochtkering kan door middel van injecteren of onderkappen geplaatst worden.

  Muren injecteren

  Eén van de meest gebruikte oplossingen voor opstijgend vocht, is het injecteren van muren. Hierbij bestrijdt de vochtspecialist opstijgend grondwater door een aantal kleine gaatjes in de muren te boren. Deze gaten zitten op ongeveer 10 tot 15 centimeter afstand van elkaar. Via deze gaatjes spuit hij een vochtwerend injectiemiddel, die ervoor zorgt dat grondwater nooit hoger komt dan de onderste paar bakstenen.

  Muren injecteren, hoe werkt het?

  Muren onderkappen

  Het onderkappen van muren is vooral verstandig bij oudere woning waar nog geen waterkering aanwezig is. Hierdoor ontstaat namelijk opstijgend grondvocht. De specialist plaatst een vochtwering in de gevel.

  Hiervoor verwijdert hij beetje bij beetje één van de onderste rijen bakstenen. Dit is een erg arbeidsintensieve klus en is ook relatief kostbaar. Het voordeel is wel dat u in één keer van opstijgend vocht verlost bent!

  Meer informatie over muren onderkappen leest u op deze pagina!

  Opstijgend vocht in Lebbeke bestrijden tegen de scherpste prijzen!

  Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

  Start gratis offerteaanvraag!

  Kelderdichting Lebbeke

  Een kelderdichting in Lebbeke is op twee manieren te realiseren: door middel van een bekuiping of drainage. In veel gevallen worden deze twee methodes gecombineerd voor het beste eindresultaat.

  Drainage is geschikt om overtollig water af te voeren. Hierbij plaatst de vochtbestrijding expert een speciaal noppenmembraan aan, dat het water afvoert naar een verzamelput. Vaak wordt de kelder daarna afgewerkt met een bekuiping. Hierbij plaatsten de vakmannen feitelijk een nieuwe muur en vloer die helemaal waterdicht blijven. Wel heeft dit invloed op de ruimte die overblijft. Hieronder leest u nog meer over het uitvoeren van een kelderdichting. Nog op zoek naar een vakman om u hierbij te helpen? Vraag dan gratis offertes aan!

  kelderdichting Lebbeke

  Wat kost een kelderdichting in Lebbeke?

  Benieuwd naar de kosten van een kelderdichting in Lebbeke? De prijzen van een bekuiping beginnen de kosten rond de €16,- tot €18,- per m². De gemiddelde totaalprijs (bij een kelder van ongeveer 5m x 3,5m x 2,7m) ligt rond de €750,- tot €830,-.

  Is er ook drainage nodig?

  Houd er dan rekening mee dat de kosten vaak snel oplopen. Voor een drainage systeem beginnen de kosten rond de €3.500,-, maar afhankelijk van de grootte van de kelder en het soort drainage systeem, lopen de kosten al snel op tot wel €10.000,-.

  Werkzaamheden Gemiddelde prijs*
  Kelderbekuiping €16,- tot €18,- per m²
  Kelderdrainage €3.500,- tot €9.500,-

  *Let op: dit zijn gemiddelde kosten die per vakman verschillen. Exacte prijs ontvangen? Vergelijk gratis offertes!

  Oorzaken van een vochtige kelder

  Last van een vochtige kelder in Lebbeke? U bent niet in de enige. De meeste kelders hebben een hoge vochtigheidsgraad. Dat is niet heel gek, omdat kelders zich natuurlijk beneden het maaiveld bevinden. De muren van de kelder zijn omringd met grondwater, dat continu naar binnen probeert te dringen.

  Wilt u graag waardevolle spullen opbergen in de kelder? Of wilt u de kelder inzetten voor het gebruik van een thuiskantoor? Dan is het wel belangrijk dat de vochtigheidsgraad in de kelder gezond is. Dit is te realiseren met behulp van een kelderdichting.

  Een kelderdichting houdt in dat u de kelder volledig waterdicht maakt.

  Nieuwsgierig naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

  Waarom de kelder waterdicht maken?

  Wanneer uw kelder erg vochtig is, is de ruimte niet te gebruiken. Spullen die u hier opslaat worden bijvoorbeeld aangetast door het vocht of gaan erg muf ruiken. Een vochtige kelder veroorzaakt een muffe en bedompte geur, dit ruikt u dan ook in de rest van het huis.

  Daarnaast zorgt de hoge luchtvochtigheid voor vochtplekken en schimmelvorming, dit is zeer schadelijk voor uw gezondheid. Door de kelder waterdicht te maken zijn vochtproblemen verleden tijd. U verhoogt hiermee de waarde van uw woning en kunt de ruimte optimaal benutten. Bijvoorbeeld als extra kamer, speelkamer voor de kinderen of als opslagruimte.

  Wilt u uw kelder waterdicht maken? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

  Kelderbekuiping plaatsen

  Kelderbekuiping houdt in dat een vakman uw kelder waterdicht maakt door de wanden en de vloeren te voorzien van een cementlaag. Deze cementlaag bestaat weer uit meerdere onderdelen, waaronder een fixeerlaag en een aantal lagen van waterdicht cementmortel.

  Elke aangebrachte laag moet goed drogen, voordat de nieuwe aangebracht wordt. Kelderbekuiping neemt hierdoor een aantal dagen in beslag. Na het bekuipen is de kelder waterdicht en kan vocht niet meer van buiten naar binnen kruipen.

  Kelderdrainage aanbrengen

  Door kelderdrainage aan te leggen wordt al het teveel aan water op een efficiënte manier afgevoerd. Een vakman brengt een speciaal noppenmembraam of noppenfolie in de wanden en de vloer.

  Hierdoor ontstaan er allemaal kleine kanaaltjes waardoor het water kan lopen. Het water wordt verzameld in een afvoerput die verbonden is met het riool.

  Er zijn verschillende vormen van kelderdrainage, maar meestal wordt er gekozen voor een combinatie. Denk hierbij aan vloerdrainage, wanddrainage en randdrainage.

  Soort drainage Hoe werkt het?
  Randdrainage Dit type drainage wordt geplaatst in de rand tussen de keldermuur en de keldervloer. Grondwater wat via de kimnaad omhoog komt belandt direct in het drainage systeem en wordt afgevoerd naar het riool of een afvoerput.
  Wanddrainage Het drainage systeem met noppen wordt tegen de muur aan bevestigd. Water dat via de muur naar binnendringt komt zo direct in het noppenmembraan terecht en wordt zo afgevoerd naar de put of het riool. Voor de afwerking plaatst de vakman een voorzetwand die u op elke willekeurige manier kunt afwerking.
  Vloerdrainage In geval van randdrainage wordt er ook altijd vloerdrainage toegepast, omdat dit systeem samenwerkt. Hetzelfde noppenmembraan wordt op de vloer geplaatst. Water wat via de vloer of wand naar binnendringt wordt dan snel afgevoerd. Bovenop het drainagesysteem plaatst de vakman een nieuwe vloer van beton.

  Kelderdichting in Lebbeke voor een waterdichte kelder!

  Vergelijk gratis offertes en bespaar tot wel 40%!

  Start gratis offerteaanvraag!

  Vochtige kruipruimte

  Als de grondwaterstand te hoog is, staat er al snel water in de kruipruimte. Een vochtige kruipruimte komt daardoor vaak voor en hoeft niet direct een probleem te zijn. De kruipruimte gebruikt u nu eenmaal bijna niet!

  Maar let op!

  Wanneer de vloer niet goed geïsoleerd is, is de kans groot dat u er wel last van krijgt. Vocht stijgt namelijk op en daardoor voelt de vloer koud en klam aan. Het gevolg is een hogere energierekening omdat u nu eenmaal meer moet stoken voor dezelfde warme temperatuur.

  De mogelijke oorzaken van een vochtige kruipruimte zijn:

  1. Een hoge grondwaterstand
  2. Lekkage in de kruipruimte
  3. Optrekkend grondwater
  4. Een gebrek aan ventilatie in de kruipruimte

  Een eenvoudige en snelle manier om dit probleem op te lossen, is door de kruipruimte te isoleren. Bodemisolatie is snel geplaatst en vermindert de vochtproblemen in de kruipruimte.

  Doorslaand vocht

  Doorslaand vocht heeft veel van dezelfde kenmerken als opstijgend grondvocht: u herkent het aan lelijke vocht- of zelfs schimmelplekken, een muffe geur en behang of verf dat loslaat. Toch heeft doorslaand regenwater een hele andere oorzaak en moet u het op een andere manier laten bestrijden.

  Hoe ontstaan problemen door doorslaand regenwater?

  Als het metselwerk in uw gevelmuur poreus is geworden, neemt dit vocht op. Dit gebeurt onder andere wanneer regenwater tegen de gevel aanslaat. De enige manier om problemen door doorslaand regenwater te voorkomen, is door de muur waterdicht te maken. Zo neemt het geen regenwater meer op.

  Doorslaand vocht wordt niet alleen veroorzaakt door een poreuse gevel: ook een scheur in de gevelbekleding of ouderdom van de gevel zijn mogelijke oorzaken.

  Op zoek naar een vochtspecialist uit Lebbeke? Vergelijk dan gratis offertes en vind eenvoudig en snel vakmannen in uw regio!

  Wat kost doorslaand vocht behandelen?

  Wilt u doorslaand vocht behandelen, dan is het belangrijk dat u de buitenmuur waterdicht maakt. Hiervoor zijn verschillende opties. De meeste mensen kiezen voor impregneren: dit kost gemiddeld €8,- tot €12,- per m². Dat is een stuk goedkoper dan bijvoorbeeld nieuwe gevelbekleding, waarvoor de gemiddelde prijs begint vanaf €40,- per m². Dit is vooral een goede optie als de gevel flink beschadigd of verouderd is en u de uitstraling wilt verbeteren.

  Een alternatief is het schilderen van de gevel met een waterdichte verf. Dit kost gemiddeld €20,- tot €40,- per m² en geeft het huis een nette en vernieuwde uitstraling!

  Vochtbestrijding methode Gemiddelde kosten*
  Gevel impregneren Vanaf €8,- tot €12,- per m²
  Vochtwerende verf Vanaf €20,- tot €40,- per m²
  Nieuwe gevelbekleding Vanaf €40,- per m²

   

  Doorslaand vocht behandelen

  Doorslaand regenwater kunt u gelukkig relatief eenvoudig oplossen. Als de buitenmuur waterdicht is, dan heeft vocht geen kans meer om naar binnen te dringen! Dit doet de specialist door middel van een impregneermiddel.

  Dit is kleurloos, zodat u niet bang hoeft te zijn dat het middel het uiterlijk van uw huis verandert.

  Muren impregneren

  Het impregneren van de gevel of muren is een populaire oplossing voor doorslaand regenwater. Dankzij het impregneermiddel is de muur volledig waterdicht en krijgt water geen kans meer. Het impregneermiddel is niet alleen waterdicht, maar ook brandwerend en schimmelwerend.

  Als bijkomend voordeel hecht vervuiling minder goed aan het oppervlak, waardoor u de gevel de komende jaren erg gemakkelijk reinigt!

  Het resultaat van muren impregneren

  Vochtwerende verf of nieuwe gevelbekleding?

  Een andere manier om uw gevel waterdicht te maken, is door middel van vochtwerende verf of nieuwe gevelbekleding. Beide manieren veranderen het uiterlijk van uw woning, daarom moet u in veel gevallen een vergunning aanvragen.

  Vochtwerende verf is de meest voordelige optie. Bij nieuwe gevelbekleding heeft u de keuze uit verschillende afwerkingen: kunststof, hout en crepi zijn erg populair!

  Het is ook een optie om de vochtige muren te isoleren. Isolatie kan helpen om vochtproblemen op te lossen en om wartme beter binnen te houden.

  Last van doorslaand vocht? Vochtbestrijding Lebbeke!

  Vraag gratis offertes aan en vind een vochtspecialist bij u uit de buurt!

  Gratis offertes vergelijken

  Vochtproblemen door condensatievocht

  Condensatievocht ontstaat in iedere woning in Lebbeke. Het wordt pas een probleem op het moment dat het condens de woning niet meer kan verlaten. Dit gebeurt bijvoorbeeld als uw huis enorm goed geïsoleerd is. U herkent condensatievocht aan druppels of condens op de binnenzijde van de ramen.

  Hierdoor zijn alle natuurlijke kieren verdwenen, waardoor condens in huis blijft hangen. Dit merkt u bijvoorbeeld aan vochtdruppels op de ramen, een muffe geur en natuurlijk een hogere luchtvochtigheid. Hoewel condens vaak maar een kleinigheid lijkt, kan ook dit vervelende gevolgen hebben voor uw gezondheid.

  Wilt u mechanische ventilatie laten installeren? Vraag dan gratis offertes aan! U ontvangt meerdere offertes van vochtspecialisten uit uw eigen regio om te vergelijken. Zo bespaart u snel en eenvoudig!

  luchtvochtigheid in huis

  Vocht voorkomen met ventilatie

  Bij een teveel aan vocht in huis is ventilatie extra belangrijk. Ventilatie zorgt namelijk voor een constante stroom van schone, droge lucht. De vochtige lucht wordt hierbij afgevoerd naar buiten. U hebt geen last meer van condens en het huis is sneller en efficiënter op te warmen.

  Ventileren kan op verschillende manieren. Natuurlijke ventilatie vindt plaats door middel van geopende ramen en ventilatieroosters. Wilt u echt een goede luchtkwaliteit bereiken dan is een mechanisch ventilatiesysteem een goed idee. Deze ververst de lucht 7/7 en houd ook de luchtkwaliteit in de gaten.

  Vochtdetectie

  Het is enorm zonde als u uw muren in huis laat impregneren terwijl u eigenlijk last heeft van condensatievocht. Dit kost onnodig veel geld, omdat het impregneren geen enkel effect heeft op uw vochtproblemen!

  Door middel van een vochtdetectie weet u zeker wat de oorzaak van uw vochtproblemen in Lebbeke is. Laat de vochtdetectie wel uitvoeren door een ervaren specialist. Zo bent u ervan verzekerd dat de juiste diagnose wordt gesteld en het vochtprobleem op de juiste manier wordt verholpen.

  Betonrot en lekkages: overige vochtproblemen in Lebbeke

  Last van andere vochtproblemen in huis? Ook dat komt voor. Denk bijvoorbeeld aan vocht in een nieuwbouwhuis. Het beton bevat veel water en na het bouwen van een huis moet dit er allemaal nog uit. Dat is de reden dat de muren nog gaan werken en er scheuren ontstaan in het plafond of in de muur. Om dit te voorkomen is het aan te raden het huis eerst goed te laten drogen voordat u het afwerkt. Dit proces kunt u eventueel versnellen met een bouwdroger.

  Andere vochtproblemen die regelmatig voorkomen zijn lekkages en eventueel zelfs betonrot. Een lekkage lost u alleen op door eerst de oorzaak van het probleem aan te pakken. Doet u dit niet, dan keren de vochtproblemen steeds weer terug. Bij betonrot gaat het vaak om de bewapening in het beton dat is aangetast. De enige manier om dit te verhelpen is door al het aangetaste beton weg te slaan en dan nieuw beton te plaatsen. Dit is een tijdrovende klus en daarom is voorkomen beter dan genezen.

  vocht door lek

  Vochtproblemen in Lebbeke?

  Schakel een vakman in voor de vochtbestrijding. Vraag gratis offertes aan.

  Gratis offertes ontvangen

  Schimmel in huis?

  Schimmel in huis moet u zo snel mogelijk laten behandelen. Het is namelijk een flinke aanslag op uw eigen gezondheid, zeker als u al astmatisch bent. Gelukkig is schimmel relatief eenvoudig te verwijderen. In de meeste supermarkten zijn meerdere middelen verkrijgbaar waarmee u een schimmelprobleem zelf kunt oplossen.

  Wel is het verstandig om, voordat u de schimmel gaat verwijderen, een vochtspecialist uit Lebbeke in te schakelen voor een vochtdiagnose. Hij pakt dan direct de oorzaak aan, waardoor u zeker weet dat de schimmel na het verwijderen niet meer terugkeert!

  Schimmel laten verwijderen

  Kleine schimmelplekken zijn vaak eenvoudig te verwijderen met een harde borstel of speciaal reinigingsmiddel, maar wanneer er ernstige schimmelplekken zijn is het verstandig om een specialist in te schakelen.

  Voor het verwijderen van de schimmelvorming draagt hij beschermende kleding en een mondkapje. Het inademen van de schimmelsporen is namelijk schadelijk. Hij verwijdert niet alleen de schimmel, maar zal ook onderzoeken wat de oorzaak is. U kunt namelijk de schimmel wel laten verwijderen, maar het is net zo belangrijk om de onderliggende oorzaak aan te pakken. Anders heeft u binnen korte tijd weer last van schimmelvorming.

  Vocht in huis in Lebbeke voorkomen

  Vocht in uw huis in Lebbeke? Ventilatie is een goede manier om vocht in huis af te voeren naar buiten. Bij sommige activiteiten, zoals koken en douchen, komt er extra condens vrij. Door een raam te openen tijdens en na het douchen voorkomt u vocht in huis!

  De belangrijkste tips op een rij om vocht in huis in Lebbeke te bestrijden:

  • Zorg voor continue ventilatie in huis en zet ventilatieroosters standaard open.
  • Open een raam tijdens het koken of douchen zodat condens kan ontsnappen.
  • Visite in huis? Dat betekent extra condens: zorg dus voor extra ventilatie.
  • Hang uw wasgoed, indien mogelijk, buiten te drogen.

  Vochtbestrijding Lebbeke: aanpak op maat

  De vochtbestrijding expert uit Lebbeke past de methode volledig aan, aan de oorzaak. Hij kijkt door middel van een vochtdiagnose eerst wat het probleem precies inhoudt.

  Het heeft natuurlijk weinig zin om de muren te behandelen tegen vochtdoorslag als u eigenlijk last heeft van condensatievocht in huis! Daarnaast houdt hij natuurlijk rekening met uw budget en persoonlijke wensen. Hieronder leest u welke vochtbestrijding de beste keuze is, afhankelijk van uw vochtprobleem.

  • Opstijgend vocht: een vochtkering in de muur is de beste optie. Dit doet u door middel van injecteren of onderkappen. De meeste mensen kiezen voor injecteren omdat dit sneller gedaan is.
  • Vochtdoorslag: in deze situatie is het belangrijk om de muur waterdicht te maken. Dit doet u door impregneren, nieuwe gevelbekleding of een waterdichte verf. De meeste mensen kiezen voor impregneren omdat dit goedkoper is.
  • Vocht in de kelder: een vochtige kelder lost u op met een bekuiping of drainage. In veel gevallen worden beide methodes gecombineerd voor het beste resultaat.
  • Natte kruipruimte: problemen door een natte kruipruimte voorkomt u het beste met bodemisolatie omdat dit snel is aangebracht en relatief goedkoop is.
  • Condens in huis: ventilatie is de enige manier om te veel condens in huis op te lossen. Dit kan zowel natuurlijk als mechanisch.
  Recente opdrachten in Oost-Vlaanderen
  Vochtproblemen aanpakken in Sint-Niklaas
  Opstijgend vocht verhelpen in Beveren
  Condensatievocht bestrijden in Lokeren
  Doorslaand vocht verhelpen in Gent
  Vocht bestrijden in Geraardsbergen
  Vochtige muren aanpakken in Aalst
  Vochtbestrijding toepassen in Oudenaarde
  Condensatievocht verminderen in Dendermonde
  Muren injecteren in Evergem
  Kelderdrainage toepassen in Ninove

  Hoe een vochtspecialist in Lebbeke vinden?

  Op zoek naar de beste vochtspecialist in Lebbeke? Hieronder geven we u een paar tips zodat u zeker weet dat u de beste vakman kiest. Twijfelt u nog? Maak dan gratis gebruik van onze gratis offerteservice: u bespaart zo bovendien tot wel 40% op de kosten!

  1. Zoek in uw eigen omgeving

  Het is goedkoper om te kiezen voor een vochtspecialist in eigen regio. U bespaart namelijk op de voorrijkosten en op eventuele leveringskosten. Een bijkomend voordeel is dat lokale vakmannen een goede reputatie hoog te houden hebben, waardoor ze op het gebied van klantenservice net een stapje extra doen.

  2. Vraag om recensies

  Recensies geven een duidelijk beeld van de kwaliteiten en klantvriendelijkheid van een vochtspecialist. Zoek daarom niet per se alleen op goede reviews, maar ook naar de slechte: hoe loste de vochtspecialist dit op? Zo voorkom je vervelende verrassingen.

  3. Neem de garantievoorwaarden door

  Elke vakman hanteert andere garantievoorwaarden. Het is altijd verstandig om deze door te nemen en bij grote verschillen te kiezen voor de vakman met de beste garanties. Of u liever meer betaalt voor uitstekende garanties of juist bespaart op een vakman zonder goede garanties is aan u.

  4. Vraag wanneer de vochtbestrijding plaatsvindt

  Bij vochtbestrijding is het belangrijk om er zo snel mogelijk bij te zijn. Het is daarom extra belangrijk dat de vochtbestrijding niet te lang op zich laat wachten. Als een vochtspecialist een lange wachttijd heeft, is het misschien slim om toch te kiezen voor een ander bedrijf.

  5. Vergelijk gratis offertes

  Met het vergelijken van offertes vindt u de beste prijzen van vochtspecialisten in uw regio. Kijk niet alleen naar de genoemde prijs maar ook naar de werkzaamheden die hierbij inbegrepen zijn en welke kosten er eventueel nog bovenop komen.

  Premie vochtbestrijding 2024

  Het is zeker mogelijk om een premie aan te vragen voor vochtbestrijding in 2024. Welke premie u kunt aanvragen, hangt af van het probleem waar u last van heeft: niet alle vormen van vochtbestrijding komen namelijk in aanmerking voor een premie! Bovendien moet u in sommige gevallen voldoen aan strenge voorwaarden, zoals een woning die minimaal 15 jaar oud zijn.

  Welke premie? Voor welke vochtbestrijding? Bedrag Voorwaarden
  Mijn verbouwpremie (vanaf 1 oktober 2022) Binnenmuren injecteren of onderkappen, behandelen van huiszwam, behandelen van keldermuren tegen insijpelend vocht 35% tot 50% van de investering Vanaf 1 oktober 2022 aan te vragen
  1 aanvraag (in dezelfde categorie) per 5 jaar
  Alleen voor huizen vanaf 15 jaar oud
  Minimaal factuurbedrag van €1.000,-, maximale premie over €5.000,-
  Premies en subsidies van gemeenten n.v.t. n.v.t. Verschilt per gemeente
  Overkoepelende renovatiepremie (Tot 30 juni 2022) Binnenmuren injecteren of onderkappen, behandelen van huiszwam, behandelen van keldermuren tegen insijpelend vocht 20% of 30% van de investering Is sinds 30 juni 2022 niet meer aan te vragen. Gaat samen met de premies van Fluvius over in Mijn verbouwpremie.

   

  vocht bestrijden Lebbeke

  Vochtbestrijding Lebbeke nodig? Gratis offertes vergelijken!

  Op zoek naar een vochtspecialist voor vochtbestrijding in Lebbeke? Vergelijk gratis offertes en vind eenvoudig en snel vakmannen in uw regio.

  Start gratis offerteaanvraag!

  Vergelijk de prijzen van de vochtspecialisten en kies zo de vakman met het beste aanbod: zo bespaart u tot wel 40% op uw vochtbestrijding! Dat wilt u toch ook? Het vergelijken van offertes is gratis én vrijblijvend: u zit dus nergens aan vast.


  Gratis offertes vergelijken